Barça

Iniesta, a punt per al Wanda

Amb el grup. El manxec es va entrenar amb total normalitat en la sessió d’ahir, en la qual es van reincorporar els internacionals europeus que faltaven. Avui serà el torn dels sud-americans

Ernesto Valverde continua recuperant efectius de cara a l’estrena del Barça al Wanda Metropolitano en un duel de prestigi contra l’Atlético. Ahir Iniesta va tornar a entrenar-se amb el grup amb total normalitat després de superar l’elongació al bíceps femoral de la cama esquerra que arrossegava des del partit de lliga contra Las Palmas. El manxec va fer treball de recuperació al gimnàs durant els dies anteriors amb l’objectiu d’entrar en la convocatòria del matx contra l’equip madrileny. El de Fuentealbilla va acabar amb bones sensacions la primera prova a la gespa i tot indica que estarà disponible per a Valverde en el duel de demà.

A més, els internacionals europeus que quedaven per reincorporar-se –Semedo, André Gomes, Umtiti, Digne, Cillessen i Vermaelen– van participar també en l’entrenament d’ahir al matí sense cap contratemps. L’únic futbolista afectat pel virus FIFA que no es va exercitar va ser el turc Arda Turan, per unes petites molèsties al peu.

Avui serà l’esperat retorn dels internacionals sud-americans després que tots ells es classifiquessin per al mundial de Rússia de l’estiu que ve. Messi, Mascherano, Luis Suárez i Paulinho tan sols faran amb la resta del grup la sessió preparatòria d’aquesta tarda abans de viatjar demà cap a Madrid amb la intenció d’allargar la ratxa de victòries en la lliga contra un rival directe.

Contra el cansament

Un dels maldecaps de Valverde en totes les aturades internacionals són les lesions. En aquesta ocasió el virus FIFA no ha afectat cap jugador blaugrana, més enllà dels petits problemes de Turan. Però sí que seran un problema al Wanda els llargs viatges i els minuts que han acumulat a les cames tots els jugadors del Barça que han viatjat amb les seves seleccions.

L’equip de Valverde s’haurà de sobreposar al cansament que han acumulat els homes importants de la plantilla contra un Atlético que ha estat menys castigat físicament en aquesta aturada. Fins a set jugadors blaugrana han jugat tots els minuts en aquests dos partits classificatoris per al mundial –Umtiti, Digne, Messi, Mascherano, Luis Suárez, Rakitic i Cillessen–, i Paulinho gairebé també, ja que tan sols va descansar vuit minuts en el primer partit del Brasil a Bolívia.

Especialment durs van ser els partits i els viatges de l’Argentina i l’Uruguai, que van aconseguir el bitllet per al mundial en la darrera jornada. Tot i el desgast, Messi i Suárez seran demà titulars en la davantera blaugrana. La dificultat del partit al Wanda impossibilita a Valverde reservar les dues figures de l’equip per donar-los descans pensant en el duel de Champions contra l’Olympiacòs.

Umtiti i Rakitic, que tornaran demà a la titularitat en la lliga, també van disputar els 180 minuts en aquesta aturada. L’única notícia positiva va ser la poca participació dels blaugrana amb Espanya ja que Piqué (60) i Busquets (90) es van perdre un partit per sanció, mentre que Jordi Alba (90) es va quedar a la banqueta en el matx intranscendent d’Israel.

Els minuts que han disputat els internacionals del Barça en aquesta aturada
Umtiti
..................
180 minuts
Digne
...................
180 minuts
Messi
...................
180 minuts
Mascherano
.......
180 minuts
Luis Suárez
.........
180 minuts
Rakitic
.................
180 minuts
Cillessen
.............
180 minuts
Paulinho
..............
172 minuts
Jordi Alba
.............
90 minuts
Busquets
..............
90 minuts
Semedo
.................
90 minuts
Ter Stegen
............
90 minuts
Vermaelen
...........
90 minuts
Piqué
....................
60 minuts
Arda Turan
...........
60 minuts
André Gomes
........
15 minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)