André Gomes abandona el club de l’ostracisme

Titular. El portuguès va estrenar ahir al Wanda titularitat en la lliga després de set jornades gairebé inèdit i va ser la gran sorpresa de l’onze de Valverde, en una setmana en què també s’ha assegurat ser a Rússia

Setmana positiva per a l’autoestima personal d’André Gomes. Classificació per al mundial de Rússia 2018 a la butxaca i primera titularitat en la lliga amb el FC Barcelona. L’internacional portuguès era testimoni directe dimarts de la victòria de Portugal contra Suïssa a l’Estádio da Luz (2-0), que donava el bitllet per a la cita mundialista als de Fernando Santos, i ahir al Wanda Metropolitano, només quatre dies després, va estrenar titularitat com a blaugrana en aquest campionat després de set jornades prèvies sense gaire protagonisme en aquest aspecte.

L’alineació d’André Gomes en l’onze va ser sens dubte la gran sorpresa tàctica de Valverde en el partit d’ahir. Aleix Vidal, que ni tan sols va viatjar a Madrid, i Sergi Roberto, que va començar el partit a la banqueta, es postulaven a finals de setmana com a opcions preferents per ocupar l’extrem, però al final Ernesto es va decantar pel portuguès, malgrat que tant Aleix com Roberto havien estat treballant a Barcelona durant els quinze dies de l’aturada per seleccions.

André va ser l’aposta i, malgrat les crítiques de molts culers a les xarxes socials, el partit del portuguès no va ser del tot dolent. Però la crítica, en el seu cas, s’ha convertit ja en vici i haurà de treballar dur per treure’s aquesta etiqueta.

Fins ara André Gomes havia disputat tan sols 28 minuts en la lliga i havia participat en tres únics partits: menys d’un quart d’hora contra l’Espanyol (13’), menys de deu minuts a Montilivi (9’) i tot just 6 minutets en l’últim partit a porta tancada al Camp Nou contra Las Palmas. Ahir, en canvi, va completar els 90 minuts. En el primer temps va actuar de fals extrem per l’esquerra quan el Barça tenia la pilota i en el replegament es convertia en el quart migcampista. Amb l’entrada al camp de Gerard Deulofeu en el segon temps, el portuguès va endarrerir la seva posició i es va ubicar directament d’interior.

Tebi en molts altres partits, ahir el portuguès va recuperar fins a cinc pilotes i fins i tot va provar el xut a porteria en una acció des de fora l’àrea que va acabar amb la pilota sortint per sobre el travesser. Ja amb l’1-1 en el marcador, el dorsal 21 del Barça va tornar a aparèixer prop de les aproximacions de la porteria d’Oblak, en un contraatac ràpid conduït per Deulofeu; el de Riudarenes va canviar el joc per a l’arribada del portuguès i aquest, en lloc de provar el xut, va acabar filtrant una bona pilota al cor de l’àrea per a Suárez a la qual l’uruguaià no va arribar per mil·límetres i que hauria pogut ser l’acció de l’1-2.

“Ha anat creixent al llarg del partit i ens pot donar moltes coses al llarg de la temporada pel seu nivell”, va assegurar Valverde en la roda de premsa postpartit. Per les seves paraules i per la titularitat d’ahir, queda clar que André compta per a Valverde i surt del club de l’ostracisme, al qual sí que pertanyen homes com ara Paco Alcácer i Arda Turan. André se suma a la causa i demana minuts com a alternativa.