Barça

Un cas sense remei

Arda Turan. El turc ja és l’únic integrant de la plantilla, a banda del lesionat Rafinha, que no ha jugat cap minut aquesta temporada i la seva sortida en el mercat d’hivern és obligada

Després de la participació d’ahir de Thomas Vermaelen i Jasper Cillessen en el partit a la Nueva Condomina, Arda Turan ja és l’únic jugador de la plantilla blaugrana –a banda del lesionat Rafinha, que es continua recuperant de la lesió que es va fer a l’abril– que no ha disputat ni un minut des que ha començat la temporada. Tret de sorpresa, ja que les coses haurien de canviar radicalment, és molt possible que no torni a jugar amb la samarreta blaugrana.

El turc es va negar a marxar en el mercat d’estiu tot i tenir diverses ofertes –primer en va refusar una de molt important de la Xina, satisfactòria econòmicament, tant per al club com per a ell, i més tard, ja quan el termini de fitxatges estava a punt d’acabar, no va voler tornar cedit a un dels seus exequips, el Galatasaray– i va preferir continuar al Barça tot i saber que tindria mínimes oportunitats de jugar. Aquest partit de copa, s’entreveia com una de les últimes ocasions per veure si Arda Turan podria tenir per fi els primers minuts –en tot el curs, només ha estat convocat un cop, en la primera jornada de lliga–, però ha servit per confirmar que la seva situació no té remei, o com a mínim, és de molt difícil solució. Oficialment, no va viatjar a Múrcia per “una recaiguda de les molèsties al turmell que arrossega des que va tornar de la seva selecció”, segons va explicar el mateix Valverde, tot i que sobta que divendres rebés l’alta mèdica just abans del partit contra el Màlaga i diumenge, en canvi, no s’entrenés per unes molèsties.

Per tot plegat, queda clar que Ernesto Valverde no compta amb ell. A més, el club no vol que jugui i el vol fora en el mercat d’hivern. L’objectiu no és cap altre que intentar recuperar una part de la inversió feta per ell l’estiu del 2015, tot i que no va poder debutar fins al gener del 2016 –el club va pagar per ell 34 milions d’euros fixos–, i estalviar-se també la seva alta fitxa, ja que no s’ha d’oblidar que el turc, que es continua resistint a marxar, al gener farà 31 anys i té contracte fins al 2020.

SENTENCIAT

Valverde no compta amb ell i el club tampoc vol que jugui perquè el vol fora a l’hivern

UN LLAST

Al gener farà 31 anys, té una fitxa molt alta i contracte fins al 2020
Temp. 2015/16
Lliga: 18 partits i 2 gols Copa: 4 partits i 0 gols Champions: 3 partits i 0 gols
Temp. 2016/17
Lliga: 18 partits i 3 gols Copa: 5 partits i 4 gols Supercopa: 2 partits i 2 gols Champions: 5 partits i 4 gols
Temp. 2017/18
-
Total
55 partits disputats 15 gols

També molt criticat pel paper amb la seva selecció

X.S.

Tot i que el mes de juny passat, després d’enfrontar-se a un periodista i al seleccionador turc, Fatih Terim, Arda Turan va deixar la selecció, a l’agost va anunciar el seu retorn després de parlar amb el substitut de Terim, Mircea Lucescu. Un retorn, però, que no ha estat gaire profitós, ja que tot i que ha jugat en tres dels últims quatre partits de la fase de classificació per al mundial, ha vist com el combinat del seu país es quedava fora de Rússia. A més, no s’ha escapat d’un altre episodi polèmic, ja que quan va ser substituït contra Islàndia, perdent 0-3, va abandonar el camp somrient i fent bromes, cosa que va aixecar polseguera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)