Barça

Una aposta encaminada a ser molt rendible

A pocs dies que es tanqués el mercat de fitxatges i quan la lliga ja havia començat –Jose Arnaiz, de fet, ja havia jugat amb el Valladolid i s’havia enfrontat precisament al Barça B en la primera jornada–, el club blaugrana va fer oficial la seva incorporació, per 3,4 milions d’euros fixos, més una sèrie de variables, que no superaran els 4 milions, l’import de la que era la seva clàusula de rescissió al conjunt castellà. Tot i això, un dels punts, com era el debut amb el primer equip, ja s’ha complert.

Una quantitat important, i més tractant-se d’una incorporació per al filial, però que va permetre al club blaugrana assegurar-se la incorporació d’una de les promeses amb més futur del futbol estatal, per a la qual també estaven interessats altres equips com la Juventus i el Nàpols. Alhora, es van complir els desitjos del tècnic del filial, Gerard López, que va apostar molt fort per la seva incorporació, després dels bons informes rebuts de Pep Segura, i dels responsables del futbol formatiu, Guillermo Amor i José Mari Bakero, i que només uns dies va recordar que va ser “una aposta molt important del club, i no només per a segona divisió, ja que si no el fitxes tu l’hagués fitxat la Juve o el Madrid”. En aquest sentit, estava clar que el club no volia repetir de cap manera un cas que encara aixeca polseguera i crítiques, com el de Marco Asensio, que va estar a punt de ser blaugrana i finalment es va escapar per marxar a l’etern rival, en un error que ja es pot qualificar d’històric.

A prova de fugues

Per evitar una possible marxa no desitjada, encara que veient les quantitats que s’han pagat ja en el passat mercat d’hivern, no es pot descartar res, el club li va posar una clàusula de rescissió de 20 milions d’euros durant les primeres tres temporades que es doblaria en cas que s’executi l’opció per prolongar el seu contracte per dos anys més.

EL FITXATGE

3,4
Milions
d’euros fixos, més variables, va pagar el Barça al Valladolid pel seu traspàs, a finals d’agost.

LA CLÀUSULA

20
Milions
d’euros de clàusula de rescissió durant les tres primeres temporades.

Inversió per captar joves talents

X.S.

La inversió per Jose Arnaiz (22 anys) va en la línia d’altres fetes darrerament pel club blaugrana, com la que es va fer l’any passat amb Marlon Santos (22 anys) –ara cedit al Niça–, per qui el Barça finalment va executar l’opció de compra, de 6 milions d’euros. En una clara aposta per joves talents destinats primer a reforçar el filial, però amb vista a poder acabar fent el salt en un futur al primer equip, el club també va incorporar aquest estiu a algun altre jugador, com ara Vitinho (19 anys). El brasiler va arribar com a cedit del Palmeiras, amb opció de compra de 12 milions d’euros. El temps dirà si el preu pagat ara per alguns d’aquests jugadors és un encert, però l’estratègia és clara i no és altra que avançar-se al moment en què costin molt més o ja estiguin en un altre gran club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)