Barça

Derrota en les seves set visites de lliga a San Mamés

Ernesto Valverde ja sap què és enfrontar-se amb l’Athletic com a visitant, tant amb les botes posades com entrenant, però sempre que ho ha fet en partit de lliga, fins a set cops, n’ha sortit derrotat. El primer cop que va visitar la Catedral amb un altre equip va ser la temporada 1986/87, amb l’Espanyol, que va perdre 2-1. El curs següent, també com a blanc-i-blau, el triomf va tornar a ser per al conjunt basc (2-0), i el mateix va passar la temporada següent, ja com a jugador del Barça (3-2), en un partit en què el Txingurri va començar a la banqueta i va substituir López Rekarte. Mendiguren (2) i Uralde van marcar per part de l’Athletic, mentre que per part dels blaugrana, entrenats per Johan Cruyff, van marcar Bakero i Julio Salinas.

Ja com a tècnic, i dues temporades després d’haver dirigit l’Athletic, va tornar a San Mamés amb l’Espanyol, que va caure derrotat en les seves visites de lliga. Tant en el seu primer curs a la banqueta blanc-i-blava (2-1), com en el segon (1-0). Dos anys més tard, li tocaria tornar a Bilbao amb el Vila-real, però també en va sortir amb derrota (3-2) i en la seva última visita, quan entrenava el València, també en va sortir derrotat (1-0).

Un empat en la copa

L’únic cop que Valverde ha obtingut un resultat positiu de San Mamés com a rival va ser la temporada 2007/08, en la copa, i amb l’Espanyol, que va empatar 1-1 en l’anada dels vuitens de final. L’Athletic, però, va ser el que va passar als quarts de final, després de guanyar en la tanda de penals.

NI DE JUGADOR...

Com a blanc-i-blau, hi va perdre dos partits de lliga i, després, com a blaugrana, un

NI D’ENTRENADOR...

Tant a l’Espanyol, com al Vila-real i al València, va perdre en les seves visites en la lliga
COM A JUGADOR Athletic - Espanyol 2-1
TEMPORADA 1986/87
Athletic - Espanyol 2-0
TEMPORADA 1987/88
Athletic - Barça 3-2
TEMPORADA 1988/89
COM A ENTRENADOR Athletic - Espanyol 2-1
TEMPORADA 2006/07
Athletic - Espanyol 1-0
TEMPORADA 2007/08
Athletic - Vila-real 3-2
TEMPORADA 2009/10
Athletic - València 1-0
TEMPORADA 2012/13
TOTAL 7 derrotes
6 gols a favor 14 gols en contra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)