El Barça pateix per sumar un nou triomf (0-2)

Dificultats. El conjunt de Valverde supera l’Athletic amb gols de Messi i Paulinho però l’equip ha deixat una imatge de feblesa a la segona meitat. Ter Stegen ha salvat els blaugrana amb grans aturades

El Barça continua invicte i amb pas ferm a la lliga després de sumar un triomf important davant l’Athletic (0-2) en un encontre que s’ha complicat en excés a la segona meitat però els gols de Messi i Paulinho han servit per aconseguir la quarta victòria consecutiva al nou San Mamés.

La primera meitat ha estat molt igualada amb els dos conjunts buscant constantment l’àrea rival. El Barça ha dominat la possessió i ha creat major perill sobre la porteria de Kepa però els bilbaïns també han gaudit d’ocasions clares per a avançar-se en el marcador tot i que l’actuació providencial de Ter Stegen en dues ocasions ha evitat el gol d’Aduriz. Messi ha respost minuts després però s’ha tornat a topar amb el pal després de superar amb una finta la figura de Kepa.

A la segona, l’argentí no ha fallat. En el minut 36 ha ficat el primer gol en el marcador amb un xut ras i potent després de rebre una centrada de l’incansable Jordi Alba. Eren els millors moments dels blaugrana i Paulinho poc després ha estavellat un xut potent al travesser.

El segon temps ha començat amb un Athletic més endollat i agressiu. Raúl García ha gaudit d’una ocasió clara per empatar l’encontre en un córner, però el seu remat de cap ha copejat el pal. El Barça s’ha apagat després del pas per vestidors i els de Ziganda han dominat clarament la segona meitat. Els blaugrana han resistit el constant assetjament de l’Athletic i Ter Stegen ha estat l’autèntic heroi del partit aturant diverses accions clares de perill en els minuts finals.

Paulinho ha acabat amb el sofriment blaugrana i ha anotat la segona diana després d’aprofitar el rebuig de Kepa en un contracop clar del Barça.