Barça

El protagonista

Leo Messi

La gran diferència, qui si no

Leo Messi parla al camp. En la setmana en què li va tocar viatjar a Londres per assistir a la gala The Best que va coronar Cristiano Ronaldo com el millor de la temporada passada, ahir l’argentí va fer el que millor sap fer. Marcar i ser decisiu per al Barça en la visita a un dels camps més difícils de la primera divisió, San Mamés, sigui quin sigui l’estat de forma en què es trobi l’Athletic Club. Amb permís de Ter Stegen, enorme ahir fent diverses aturades de molt mèrit, el 10 blaugrana va ser crucial. L’argentí va ser el primer blaugrana a posar prova Kepa amb un xut des de fora de l’àrea en què va aprofitar el contravot per donar-hi potència. Li va sortir massa centrada. Al Barça li costava generar perill en els primers minuts, malgrat que en el 20 Leo va fallar una ocasió gens habitual en ell. En una bona combinació entre Paulinho i Luis Suárez es va quedar tot sol davant el porter Kepa, se’l va driblar amb una croqueta però va quedar amb poc angle i el seu xut a porteria buida va topar amb el pal. Messi es va posar les mans al cap, incrèdul després d’haver errat una ocasió claríssima. No hi està gens habituat. Sí que té per costum, però, enviar pilotes al pal, perquè amb el d’ahir a San Mamés ja n’ha fet 10 aquesta temporada. L’equip, un total de 13 en els 16 partits oficials. Els altres són 2 de Paulinho i 1 de Luis Suárez.

Però Messi perdona una vegada, mai dues. Quan faltaven nou minuts per arribar al descans, una bona jugada global de l’equip, ell la va finalitzar entrant des del darrere i rematant una bona centrada de Jordi Alba. Una jugada que ell va iniciar obrint a la banda del lateral, que tornava després de la seva lesió. La connexió amb Alba va tornar a funcionar de meravella. Les xifres ho corroboren. 10 de les 30 assistències de gol que ha fet des que va fitxar pel Barça han estat aprofitades per Leo Messi. En el minut 39 va servir una pilota a Paulinho, amb qui també s’entén força, perquè fes el segon, però el xut del brasiler va topar amb el travesser.

En la segona meitat va aparèixer molt menys i es va contagiar del mal joc global. Només va poder intentar el xut a porteria en una falta en el minut 44 i també va participar en la jugada del segon gol, ja en el temps afegit, quan va liderar un contraatac, va obrir cap a Luis Suárez, que va xutar, Kepa va aturar però el refús va deixar la pilota als peus de Paulinho perquè aquest fes el gol que va permetre als de Valverde no tenir un últim minut de patiment.

Amb el d’ahir, Leo Messi ja ha marcat 12 gols en la lliga i lidera la classificació de màxims golejadors del campionat. A més a més, ja ha fet un total de 23 gols a l’Athletic en totes les competicions (21 en la lliga, 8 en la copa i 1 en la supercopa). Com a curiositat, també cal apuntar que l’argentí encara no sap què és perdre contra els bascos en la lliga. 21 partits, 17 victòries i 4 empats és el balanç.

65
intervencions.
6
passades de mèrit bones.
4
pilotes recuperades.
11
pilotes perdudes.
1
pal.
3
faltes rebudes.
3
rematades.
1
gol. Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)