Barça

futbol

barça

Una sequera del tot inexplicable en Luis Suárez

La dada. L’últim gol en la Champions lluny del Camp Nou el va fer el 16 de setembre del 2015 contra la Roma

16 de setembre del 2015. Debut europeu del Barça de Luis Enrique en aquella temporada a l’estadi Olímpic de Roma per enfrontar-se a l’AS Roma. Aquell dia l’equip blaugrana tornava a la màxima competició europea 102 dies després de tocar el cel en la final de Berlín. En el minut 21, Luis Suárez fa un gran salt i remata de cap una molt bona centrada de Rakitic per avançar el Barça. L’equip acabaria empatant aquell partit a un gol. El més sorprenent, però, és que aquell gol ha estat l’últim que ha marcat Luis Suárez lluny del Camp Nou en la Champions. Una sequera fora de casa que ja fa dos anys que dura. Massa, tenint en compte que l’uruguaià és un autèntic depredador. Com se sol dir, el gol és una cosa de ratxes, però una que duri tant de temps i tractant-se d’un dels millors davanters del món comença a ser del tot inexplicable.

Segurament aquest fet sigui un dels motius pels quals el Barça no hagi pogut arribar més lluny dels quarts de final en les dues últimes temporades. En aquell 2015, durant la lligueta i només al Camp Nou, Suárez va marcar dos gols a la Roma, un altre al Bate Borisov i també al Bayern Leverkusen. En els vuitens de final també va veure porteria i va fer un gol a l’Arsenal, i en els quarts va firmar un doblet contra l’Atlético de Madrid a l’estadi. Dos gols que van ser insuficients per continuar vius en la competició.

En el 2016, els seus registres van empitjorar i en la lligueta només va poder marcar dos gols contra el Celtic de Glasgow a casa i es va quedar sec tant al Camp Nou com a fora contra el Manchester City i el Borussia Monchengladbach. Tornaria a celebrar un gol en els vuitens de final en la històrica nit de la remuntada contra el PSG. En els quarts contra la Juventus, es va quedar sec.

En aquest inici de temporada, a Luis Suárez li està costant agafar el seu millor estat de forma. Sense Neymar i amb una nova posició per a Messi ha de sacrificar-se per deixar-li més espai a l’eix i a vegades a caure més a l’esquerra. En els dos primers partits de la Champions no ha pogut marcar –en la lliga suma dos gols– però ben segur que un killer com ell farà tot el possible per trencar aquesta mala estadística. Demà al vespre, a l’estadi de l’Olympiacòs, el davanter uruguaià disposarà d’una nova oportunitat.

REPTE

No va poder marcar al camp de l’Sporting i a Grècia tindrà una bona oportunitat

L’ÚLTIM GOL

Va ser al camp de la Roma fa dos anys i després d’una centrada d’Ivan Rakitic

XIFRES

Al Camp Nou, però, en tot aquest temps ha fet un total de 10 gols a Europa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)