Barça

futbol

Champions League

Assegurar la classificació

Una victòria aquest vespre contra l’Olympiacòs classificaria el Barça matemàticament per als vuitens de final si l’Sporting de Portugal no guanya la Juventus

Després de viure el retorn a Bilbao, Valverde torna avui al camp de l’Olympiacòs, on és un ídol després d’haver guanyat tres lligues i dues copes amb els del Pireu

Setmana intensa per a Ernesto Valverde. Després del retrobament de dissabte amb el seu exclub a San Mamés, avui torna al camp de l’Olympiacòs. El tècnic blaugrana és un ídol per a l’afició del club del Pireu. Es va veure ahir, amb incomptables mostres d’estima, dels periodistes i també dels aficionats, i es veurà avui durant el partit. Valverde va entrenar en dues etapes el conjunt grec, i hi va guanyar tres lligues i dues copes. Tota la vida li estaran agraïts. Però Valverde és ara l’entrenador del Barça i, com dissabte a Bilbao, només pensa a aconseguir la victòria. A San Mamés li va servir per continuar líder en la lliga i augmentar l’avantatge respecte al Real Madrid fins als vuit punts després de la desfeta blanca a Girona. Un triomf a Grècia li pot servir per aconseguir la classificació matemàtica per als vuitens de final de la lliga de campions quan falten dues jornades per al final de la fase de grups. Serà matemàtica si el Barça guanya i no ho fa l’Sporting de Portugal contra la Juventus. Serà virtual en cas de victòria blaugrana i sorpresa en l’altre partit del grup.

El Barça arriba a l’enfrontament contra l’Olympiacòs amb la confiança que donen els resultats. Lluny queda ja aquella dolorosa derrota en la supercopa contra el Real Madrid i la primera crisi de la temporada. Des de llavors, l’equip de Valverde ha estat d’allò més fiable. Nou victòries i un empat en la lliga i tres triomfs en tres partits en la Champions. L’últim partit de lliga, però, no va acabar de deixar bones sensacions. El Barça jugava en un camp sempre complicat, San Mamés, i va acabar guanyant, però el joc en la segona part no va ser bo. Al Barça li va costar molt mantenir la pilota sense Iniesta i es va veure dominat per l’Athletic i superat per la pressió que feien els bascos, que van recordar per moments aquell equip que dirigia Marcelo Bielsa. El Barça va trobar a faltar, possiblement, el seu capità. Andrés Iniesta ha començat molt bé la temporada, però una lesió el va apartar del partit de Bilbao. La mateixa lesió tampoc el va deixar viatjar ahir a Atenes. Possiblement, Valverde apostarà avui per una altra fórmula, diferent de la de San Mamés. Contra l’Athletic va omplir més el mig del camp amb André Gomes, i Paulinho va ser l’escollit per jugar a la posició del capità. Contra l’Olympiacòs podria apostar per un 4-3-3 més clàssic, situant Deulofeu al costat de Luis Suárez i Messi. Sergi Roberto, un dels jugadors més en forma del Barça aquest curs, podria repetir titularitat, però aquest cop al mig del camp, on va acabar a Bilbao després de l’entrada de Semedo. Hi podrien haver més canvis en la línia defensiva. Un és obligat. Gerard Piqué és baixa per sanció en ser expulsat fa un parell de setmanes per unes mans. La seva plaça hauria de ser per a Mascherano. L’argentí, malalt i amb febre, no va viatjar a Bilbao, però es va recuperar per viatjar a Atenes, igual que Vermaelen. També podria entrar Digne al lateral esquerre i donar descans a Jordi Alba després d’haver estat uns dies lesionat i avalat pel bon rendiment del francès quan ha jugat.

El partit del Pireu pot servir també per recuperar Luis Suárez. L’uruguaià no està tan fi com en temporades anteriors. Només ha fet tres gols en la lliga i ha estat víctima de la lesió de genoll que es va fer en la supercopa, de la seva reaparició prematura amb la selecció de l’Uruguai i de les molèsties que encara arrossega i que l’han fet renunciar a jugar amb el combinat d’Óscar Washington Tabárez en la propera aturada. Tornar a marcar li aniria molt bé, a l’uruguaià, per posar fi a una ratxa molt negativa. I és que Luis Suárez no marca en la lliga de campions lluny del Camp Nou des del mes de setembre de 2015, quan ho va fer al camp de la Roma. I ja han passat més de dos anys.

Pel que fa a l’Olympiacòs, els aficionats demanaven ahir que els seus facin avui un millor paper que al Camp Nou, on van sortir simplement a no encaixar una golejada. Va ser tan mesquí el plantejament del seu entrenador que ni quan el Barça va quedar amb un home menys va mirar de buscar la porteria de Ter Stegen, i només van poder marcar en una jugada a pilota aturada en l’últim minut i després que els blaugrana juguessin tota la segona part amb deu homes. Però és que tampoc els grecs estan per gaires alegries. Quarts en la lliga, a cinc punts del líder, l’Atromitos, ja han canviat d’entrenador aquest curs, i Takis Lemonis va agafar les regnes de l’equip. El cap de setmana passat va perdre el derbi contra el Panathinaikòs. En la lliga de campions només aspiren a un petit miracle que els pugui classificar per a l’Europa League.

CANVIS

Tot indica que Deulofeu serà titular i que Valverde recuperarà el 4-3-3

DEFENSA

Mascherano entrarà pel sancionat Piqué i Digne també podria ser una novetat

LUIS SUÁREZ

Vol trencar la sequera europea lluny del Camp Nou, que dura des de l’any 2015

Lemonis: “Ens hem despenjat en la lliga i ens hi hem de centrar”

Takis Lemonis, el tècnic de l’Olympiacòs, va intentar transmetre ahir un missatge d’optimisme a l’afició, a la qual només li faltava caure en el derbi contra el Panathinaikòs per confirmar que aquest curs les sensacions no podrien ser pitjors. “Poder jugar contra un equip tan gran com el Barça és positiu per mirar de recuperar-nos anímicament. Ens va bé que el partit arribi ja, sense temps per poder parlar gaire del Panathinaikòs”, va admetre ahir Lemonis, que en cap cas considera que el fet d’estar amb un peu i mig fora de la Champions afegeixi més pressió a l’equip. “El grau de dificultat és el mateix i els meus jugadors també haurien sortit al 100% si estiguéssim classificats matemàticament. No hi ha res millor en la carrera d’un futbolista que poder jugar contra un equip de la grandesa del Barça. És com un somni fet realitat”, va afegir. Tot i així, Lemonis va deixar entreveure que podria fer rotacions, ja que els mals resultats que el seu equip està assolint en la lliga l’obliguen a anteposar la competició de la regularitat a la Champions: “Ens hem despenjat en la lliga i ens hi hem de centrar. Haurem de fer combinacions perquè els jugadors hi arribin més frescos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)