Barça

Canvi de papers

Dos mesos i mig després de la supercopa d’Espanya, el Barça està instal·lat en la fiabilitat, mentre que el Madrid passa el seu pitjor moment

A falta de brillantor, els blaugrana s’han fet forts des del darrere, tot el contrari que els blancs

Només fa dos mesos i mig que la clara desfeta blaugrana en la supercopa d’Espanya, en què el Madrid va ser molt superior tant al Camp Nou com al Santiago Bernabéu, instal·lava el Barça en el pessimisme. Aquelles dues derrotes, molt doloroses per la gran diferència que es va veure llavors entre els dos equips, sumada a l’encara molt recent marxa de Neymar, que també va deixar tocat gran part del barcelonisme, i a un estiu amb molts dubtes en matèria de fitxatges, van enfosquir l’arrencada del nou projecte d’Ernesto Valverde. Molts van ser els que van pensar: “Aquest any, tampoc!” Comprensible, tenint en compte també com havia acabat el curs anterior, amb el Madrid guanyant el doblet –lliga i segona Champions consecutiva– i amb el Barça salvant els mobles amb la copa, que va permetre evitar una temporada en blanc pel que fa a grans títols, però no una decepció general.

Avui, i tot i que el conjunt blaugrana encara ha de millorar molts aspectes, sobretot pel que fa al joc, com s’ha fet evident en alguns dels últims partits, com a Bilbao i a Atenes, la situació ha fet un gir de gairebé 180 graus. El Barça lidera amb autoritat la lliga, amb 28 punts de 30 possibles –4 més que el segon classificat, el València– i havent visitat ja alguns dels camps teòricament més complicats, com el Wanda Metropolitano i San Mamés. En la Champions, els de Valverde també avancen amb pas ferm, ja que tot i l’empat de dimarts a Grècia, tenen la classificació per als vuitens de final i el primer lloc del grup a tocar. El Madrid, en canvi, ja s’ha deixat 10 punts en les deu primeres jornades del campionat i en la màxima competició continental té molt complicada la primera posició del seu grup, ja que va caure dimecres de manera més que contundent a Wembley, on va encadenar la segona derrota en quatre dies, i es va confirmar el mal moment que passa.

A banda dels resultats –sense comptar la supercopa d’Espanya, el Madrid ja ha encaixat un total de tres derrotes i ha empatat tres partits, mentre que el Barça només ha cedit dos empats–, les sensacions que transmeten els blaugrana i els blancs són, en aquests moments, també força diferents. A falta de brillantor en el joc i de pèrdua de qualitat al davant, a causa de la sortida de Neymar i al fet que el seu substitut, Dembélé, es va lesionar gairebé tot just arribar, el conjunt de Valverde s’ha començat a fer fort des del darrere –només 4 gols encaixats en 15 partits–, s’ha encomanat a Messi, i es pot dir que s’està convertint en un equip que, agradarà i divertirà més o menys, però que comença a ser molt fiable. I això que, pel que s’ha vist fins ara, amb molts canvis tant de sistema com en les alineacions, el Txingurri sembla que encara estigui buscant la tecla que faci funcionar l’equip com tothom espera. Tot el contrari que el que li està passant de moment al Madrid, que ja ha encaixat derrotes contra equips molt inferiors, com el Betis i el Girona, i que està lluny de tirar els partits endavant com ho feia el curs passat, independentment del seu joc. La forta patacada a Londres de dimecres ja ha fet aparèixer les primeres crítiques, dirigides tant a Zidane com a l’estat de forma d’alguns jugadors, que comencen a ser assenyalats, com Benzema, i en molt menor mesura, Cristiano Ronaldo, que, tot i haver fet ja sis gols en la Champions, en la lliga només n’ha fet un. També s’assenyala la falta de fons d’armari, recordant la marxa d’homes com ara James i Morata a l’estiu. La temporada és llarga, però el que ha començat a fer els deures des de l’inici, és el Barça.

LA DADA DEL BARÇA

2
empats
només han cedit els blaugrana després de la supercopa: al Wanda Metropolitano i a Grècia.

LA DADA DEL MADRID

6
ensopegades
dels blancs en els últims 15 partits: tres derrotes (dues de seguides) i tres empats.

DEURES BEN FETS

El Barça lidera la lliga amb autoritat i en la Champions té el pas a vuitens i el primer lloc a tocar

A CONTRACORRENT

El Madrid ja està a 8 punts dels blaugrana i té molt difícil el primer lloc del seu grup

CULPABLES

La contundent desfeta a Wembley ha fet sorgir crítiques a Zidane i alguns jugadors

Confirmat: el clàssic, dissabte 23-D a les 13 h

X.S.

LaLiga va donar a conèixer ahir els horaris de la jornada 17 i, tal com es preveia, el clàssic al Bernabéu es jugarà el dissabte 23 de desembre a la una del migdia. A més, també es van fer oficials els horaris de la jornada 16, en què els de Valverde reben el Deportivo (diumenge 17 de desembre a les 20.45 h) i el Madrid visita el Leganés, en un duel que s’ajornarà perquè els blancs jugaran el mundial de clubs. Encara no se saben els horaris de les jornades 13, 14 i 15.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)