Barça

Setge al procés sobiranista

El Barça lamenta l’ingrés a presó dels consellers

Comunicat oficial. El club va rebutjar l’empresonament dels nou alts càrrecs del govern i, com en ocasions anteriors, va fer una crida a favor de la llibertat i els valors democràtics

“El FC Barcelona lamenta els empresonaments dictats avui [per ahir] per l’Audiencia Nacional, i expressa la seva solidaritat amb els afectats i les seves famílies.” Així començava el Barça el comunicat que va emetre poc després de les nou del vespre per rebutjar els empresonaments d’Oriol Junqueras i vuit consellers més de la Generalitat –Santi Vila és l’únic que podria sortir en llibertat provisional si abona la fiança de 50.000 euros– que va ordenar la jutgessa Carmen Lamela, que acusa de sedició, rebel·lió i malversació els principals càrrecs del govern.

La directiva blaugrana va condemnar públicament aquestes detencions que “no contribueixen a construir els camins del diàleg i el respecte que sempre hem defensat com a entitat”. Els empresonaments d’ahir se sumen als de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que el mateix president Bartomeu ja va condemnar en l’última assemblea de socis compromissaris, així com a l’aplicació de l’article 155. Dies enere, el Barça va desplegar al Camp Nou una pancarta amb el lema “Diàleg, respecte i esport” en el partit de Champions contra l’Olympiacòs, tot i que no va deixar entrar dues lones que reclamaven la llibertat dels Jordis, fet que va provocar que els dirigents de l’ANC i Òmnium, convidats a la llotja, refusessin la invitació.

El club també va condemnar amb un comunicat similar l’ús de la força per part dels cossos policials de l’Estat espanyol durant l’1-O. “Davant l’excepcionalitat de la situació actual, el FC Barcelona fa una crida a la serenor i reitera, una vegada més, el seu compromís amb les llibertats i els valors democràtics, per construir ponts que ajudin a resoldre aquest conflicte de manera consensuada, pacífica i política.” El club va tancar la seva declaració apel·lant al seny com a la millor arma en la lluita per defensar la llibertat.

Piqué es pronuncia

El central també va expressar el seu malestar amb la decisió de la jutgessa d’empresonar els consellers. Piqué no es va pronunciar directament en les xarxes socials, però sí va retuitejar un missatge crític de Kilian Jornet contra la decisió de la jutgessa Lamela. “Quan, en la falta de capacitat política, la repressió i l’empresonament són utilitzats per silenciar idees, la manca de democràcia es fa evident.” Un cop més, Piqué va estar al costat del dret a decidir exposant-se a les amenaces de les xarxes socials i als xiulets amb la roja.

EN CONTRA

“El FC Barcelona expressa la seva solidaritat amb els afectats i les seves famílies”

MISSATGE

“Fem una crida a la serenor i reiterem el nostre compromís amb les llibertats”

SUPORT

El comunicat reitera la posició del club a favor de la llibertat i els valors democràtics
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)