Barça

“Si els ha passat a ells, ens pot passar a nosaltres”

Pep Guardiola. L’entrenador del Manchester City recorda que els membres del govern empresonats només van complir un programa electoral i espera que siguin posats en llibertat aviat

Pep Guardiola s’ha mullat sempre en favor del procés. No ha amagat mai que és favorable a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Fins i tot va acceptar formar part de la llista de Junts pel Sí en les últimes eleccions al Parlament. Ahir, des de Manchester, preocupat pel que està passant a Catalunya, va expressar la seva solidaritat amb els membres del govern empresonats. “Desitjo que els onze polítics que estan a la presó surtin al més aviat possible i estiguin amb les seves famílies. Estic una mica preocupat, perquè si els ha passat a ells, ens pot passar també a nosaltres, per donar una opinió. La gent no ha d’oblidar que si els ha passat a ells, li pot passar a tothom, encara que creguin que mai els pot succeir una cosa així. Tots aquests polítics i representants de la societat, que no han tirat ni un paper a terra i no han trencat cap vidre, són a la presó només per demanar votar”, deia el de Santpedor, que va advocar per una solució al conflicte amb un referèndum acordat entre les dues parts: “L’única manera que hi ha per solucionar això és que l’Estat, amb Catalunya i tothom, es posin d’acord per pactar un referèndum legal. Fins que això no passi, serà de difícil solució. Al final, hi ha gent a la presó per haver complert un programa electoral acceptat pel Tribunal Constitucional, en què es deia que si guanyaven les eleccions hi hauria un referèndum.”

L’entrenador del Manchester City, amb un punt de tristor, deia que té la sensació que, amb aquestes decisions, l’Estat ha retrocedit en el temps i es posava en la pell dels polítics catalans que són a la presó i també de les seves famílies. “Avui són ells els que pateixen i, tant de bo, tant per a ells com per a les seves famílies, tot se solucioni de seguida, però la gent que pensa que l’estat de dret és això, potser un altre dia els pot passar al revés, i tampoc es mereixeran anar a la presó. I fa una mica de por que haguem retrocedit tant, tant, tant en l’estat de dret, però espero que es pugui reconduir i en puguin sortir”, opinava el tècnic català, que espera que el poble de Catalunya pugui expressar-se a les urnes el 21 de desembre en unes eleccions convocades pel govern de l’Estat després de l’aplicació de l’article 155 i que aquestes eleccions siguin netes del tot. “Espero que el 21 de desembre se celebrin unes eleccions netes i justes. Que tothom pugui votar, hi hagi els màxims possibles i es recuperin les institucions i que el Parlament de Catalunya pugui tornar a ser el que és”, va concloure el tècnic del City, líder de la Premier League, en la roda de premsa prèvia al partit contra l’Arsenal, que es disputarà demà a l’Etihad.

LES FRASES DE GUARDIOLA

Desitjo que els onze polítics que són a la presó en surtin al més aviat possible i estiguin amb les seves famílies
Són a la presó només per demanar votar. Fa una mica de por que haguem retrocedit tant, tant i tant en l’estat de dret
L’única manera que hi ha per solucionar això és que l’Estat, amb Catalunya i tothom, pactin un referèndum legal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)