Barça

Hora de tornar a respondre

El Barça rep el Sevilla amb l’objectiu de continuar consolidant el lideratge i de convèncer després d’uns partits en què el joc mostrat no ha estat l’esperat

Iniesta i Piqué són les grans novetats en la convocatòria i tot indica que seran a l’onze

L’afició tornarà a dir-hi la seva i es repartiran milers de pancartes demanant la llibertat dels presos polítics

Quatre dies després d’ensopegar en la Champions al camp de l’Olympiacòs, on no va passar de l’empat a zero, i de tres desplaçaments seguits, el Barça rep al Camp Nou el Sevilla amb l’objectiu de continuar refermant-se en el lideratge amb una nova victòria. Seria el desè triomf dels de Valverde en onze jornades de campionat, i serviria, com a mínim, per mantenir l’avantatge de 8 punts respecte al Madrid i l’Atlético, i de 4 respecte a l’immediat perseguidor, el València. A banda dels resultats, però, el conjunt blaugrana, que s’està mostrant molt fiable en aquest inici de temporada en gran part gràcies a la bona feina defensiva –només ha encaixat 4 gols en els 15 partits disputats, sense comptar la supercopa d’Espanya–, també intentarà convèncer amb el seu joc, que darrerament, com es va veure a Grècia o en la segona part a Bilbao –i també en l’últim partit disputat a casa, contra el Màlaga– va estar lluny del nivell desitjat. Esvair dubtes de cara enfora i, si n’hi ha, també de cara endins, seria també important abans d’una nova aturada, la tercera d’aquest curs, per partits de seleccions.

Guanyar i donar una bona imatge serà també el millor camí possible per no tenir problemes contra un rival que, encara que ha començat la temporada de manera força irregular –ja ha perdut quatre partits entre la lliga i la Champions, tots a domicili–, continua sent un dels equips més perillosos del campionat, en què és cinquè. A més, l’actual tècnic del Sevilla, Berizzo, sempre ha complicat molt la vida als blaugrana en les anteriors tres temporades amb el Celta, fins al punt que en tres dels sis enfrontaments van ser els gallecs els que van guanyar, i un cop al Camp Nou. Capítol a banda són els últims precedents del Sevilla a l’estadi, ja que només ha aconseguit puntuar en una de les seves tretze últimes visites de lliga.

Per tot plegat, s’espera, doncs, un duel d’altura a la gespa, però també a la graderia, que tornarà a tenir un paper molt destacat, ja que és segur que el Camp Nou tornarà a viure una nova jornada reivindicativa, com ja va passar fa dues setmanes, o fins i tot més. Aleshores, l’estadi va ser un clam per la llibertat, en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats dies abans, i en protesta de l’aplicació de l’article 155, i avui no serà menys, després de l’empresonament dijous de vuit consellers de la Generalitat. En aquest sentit, el club va emetre un comunicat lamentant els empresonaments dictats per l’Audiencia Nacional, i avui serà el torn que l’afició hi digui la seva. Ho farà també amb pancartes a favor de la democràcia i demanant la llibertat dels presos polítics. Òmnium Cultural, juntament amb l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes repartiran milers de cartolines amb el lema “Llibertat presos polítics”. A més, la plataforma Un Crit Valent va demanar ahir que el club no posi traves a l’exhibició de pancartes i quatre dels cinc grups de l’Espai d’Animació, Creu de Sant Jordi, Nostra Ensenya, Almogàvers i Supporters Puyol, han manifestat la seva repulsa contra la repressió de l’Estat espanyol i fan una crida a la resta de l’afició per defensar les llibertats de Catalunya i la democràcia.

Tornant a l’actualitat esportiva, la millor notícia serà el retorn d’Iniesta, absent en els últims tres partits i que ahir va rebre l’alta mèdica. El capità és una de les novetats respecte a l’última convocatòria, juntament amb Piqué, que va haver de complir un partit de sanció en la Champions, i és molt probable que tots dos formin part de l’onze. Una llista en què van entrar tots els disponibles, ja que Valverde té fins a sis baixes, totes per lesió, com són les de llarga durada de Dembélé i Rafinha, més les de Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal i Arda Turan. Faltarà veure si el Txingurri aposta per jugar amb Deulofeu a l’extrem o si prefereix reforçar la medul·lar amb la presència de quatre migcampistes. Els que no faltaran al davant són Leo Messi, que avui complirà el seu partit oficial número 600 amb el primer equip blaugrana, i contra la seva víctima preferida –29 gols en 30 enfrontaments–, ni Luis Suárez, que només ha marcat un gol en els últims set partits que ha disputat i mirarà de trencar aquesta mala ratxa. Berizzo tampoc podrà disposar de jugadors importants, ja que a les absències de Pareja i Carriço, s’hi sumen la de Mercado i la de Correa. Amb algun canvi, com el possible de Muriel per Ben Yedder a la punta d’atac –als andalusos els està faltant gol, sobretot a fora, on han perdut i no han marcat en els últims tres partits de lliga– tot fa preveure que l’onze s’assembli molt al que va derrotar dimecres l’Spartak de Moscou.

SEMPRE MESSI

L’argentí jugarà contra la seva víctima preferida el partit número 600 amb el Barça

L’ESPAI D’ANIMACIÓ

Quatre dels cinc grups fan una crida a la resta de l’afició en defensa de les llibertats del país

UN RIVAL IRREGULAR

El Sevilla ja ha perdut tres partits de lliga i un de Champions, tots lluny del Pizjuán

Eduardo Berizzo: “Tenim armes per guanyar”

X.S.

“Tots els partits es poden guanyar. Evidentment ens enfrontarem amb un grandíssim rival al seu estadi, però si parlo de la meva experiència personal i de la meva mentalitat de cara a aquests partits, sempre imagino que puc guanyar. Necessitem fer-ho bé en molts aspectes del joc, però tenim armes per fer-ho.” D’aquesta manera, el tècnic del conjunt andalús, Eduardo Berizzo, va comentar les possibilitats d’obtenir la victòria avui al Camp Nou. L’argentí, a més, va donar alguns detalls del que espera que faci el seu equip: “M’agradaria un Sevilla de pressió alta, que es torni dominador, perquè no m’agrada sentir-me dominat. S’ha de gastar molta energia i esforç en què el Barça se senti incòmode, perquè, si dominen, la porteria ens quedarà lluny. D’aquesta manera, el partit se’ns farà llarg i necessitarem molta exigència defensiva. Prefereixo pressionar a camp rival.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)