Barça

Números per fer història

Amb només 4 gols rebuts en onze jornades, Ter Stegen ha presentat candidatura per guanyar el seu primer Zamora

Ara mateix la seva mitjana és la millor d’entre tots els vencedors del trofeu

Pel bon camí. Amb 4 gols rebuts, Ter Stegen ha presentat candidatura per guanyar el seu primer Zamora. Ara mateix la seva mitjana és la millor d’entre tots els vencedors del trofeu

Encara queden 27 jornades per al final de lliga, però Marc André Ter Stegen ja ha presentat la seva candidatura, i de manera molt ferma, per guanyar el que seria el seu primer trofeu Zamora. Amb només 4 gols encaixats en aquestes onze primeres jornades, l’alemany és el porter menys golejat de primera divisió, seguit, d’entre els que han disputat tots els partits, del de l’Atlético de Madrid, Jan Oblak, guanyador de les últimes dues edicions d’aquest guardó, i que ha rebut de moment 6 gols. Amb una mitjana de només 0,36 gols encaixats per partit en la lliga, Ter Stegen presenta unes xifres de rècord, ja que si les manté, o impedeix que augmentin en excés, no només li servirien per gairebé assegurar-se ser el nou Zamora, sinó també per ser-ho amb els millors números mai vistos.

En tota la història del campionat, només hi ha hagut dos Zamora que ho hagin estat amb menys de mig gol encaixat per partit. Un va ser Paco Liaño, que la temporada 1993/94, en el Deportivo, només va rebre 18 gols en 38 jornades (0,47 per partit), i l’altre va ser Oblak, fa dues temporades, amb els mateixos registres.

De moment, els 4 gols rebuts pel Barça ja serveixen per batre uns registres que duraven quasi 20 anys, ja que des de la temporada 1998/99 cap equip no havia encaixat tan pocs gols en onze jornades. Aleshores, el Mallorca, amb Héctor Cúper a la banqueta, també va encaixar 4 gols en onze jornades, encara que només n’havia marcat 13, pels 30 d’ara dels de Valverde. Aquell curs, el Zamora va ser per al porter mallorquinista, l’argentí Roa, amb 29 gols rebuts en 35 partits jugats. Per trobar un equip amb millors números de gols rebuts en onze jornades, cal anar a la temporada 1995/96, en què l’Atlético, amb Molina sota els pals –Toni Jiménez va jugar un dels onze primers partits–, només va rebre 3 gols. En una lliga formada llavors per 22 equips, els colchoneros van ser els campions i el porter valencià també va ser el Zamora, amb 32 gols rebuts en 42 partits.

Fins ara Ter Stegen ha deixat la porteria a zero en set partits aquesta lliga, i en la Champions ha fet el mateix en tres dels quatre partits disputats, encaixant només un gol, al Camp Nou contra l’Olympiacòs, amb el partit decidit. Només Areola (PSG), amb cap gol rebut, presenta millors números.

Objectiu: rellevar Bravo

Si Ter Stegen acabés guanyant el Zamora, seria l’onzè porter blaugrana que ho aconsegueix. L’últim a ser-ho va ser Bravo, en la seva primera temporada en el Barça, quan va encaixar només 19 gols en 37 partits jugats (0,51 per partit). Al capdavant d’aquest rànquing, amb cinc Zamoras, hi ha Antoni Ramallets i Víctor Valdés, que ho va ser, a més, durant quatre temporades seguides. En una, a més, la 2010/11, el de Gavà només va rebre 16 gols en 32 partits (0,50 per partit). Els segueixen Sadurní, que va ser tres cops Zamora, a més de Velasco, Pesudo, Miguel Reina, Artola, Urruti i Zubizarreta, que també amb el Barça, ho van ser un cop.

L’alemany aspira a superar enguany Oblak i a ser l’onzè blaugrana que guanya el Zamora
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)