Barça

Barça

Primera divisió

No volen que sigui un serial

Sergi Roberto. El Barça i el seu agent començaran negociacions la setmana vinent i les dues parts no desitgen que s’allarguin massa

El FC Barcelona ja ha començat la feina per assegurar-se la continuïtat de Sergi Roberto pels propers anys. La renovació del migcampista de Reus era una de les prioritats de la direcció esportiva per aquesta temporada no tant perquè estigui a punt de finalitzar el seu vincle amb el club –acaba contracte el 2019– sinó perquè els seus irrisoris 40 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió el converteixen en una autèntica ganga per qualsevol club gran tenint en compte la seva qualitat, polivalència i joventut. I ofertes n’ha rebut moltíssimes. Equips com el Chelsea, la Juventus i d’altres s’han interessat per la seva situació, un fet que ha obligat el Barça a moure’s amb rapidesa.

La temporada passada ja li van “prometre” una millora de les seves condicions econòmiques després que anés guanyant pes dins l’equip, però aquesta no va arribar. Amb la massa salarial disparada i amb el club pendent de tancar algunes renovacions més prioritàries, es va optar per esperar que toqués encarar la seva ampliació. I el moment ha arribat. El FC Barcelona ja li ha traslladat al seu representant que li proposen ampliar el contracte per 5 anys més, fins al 2022, una millora de salari i una clàusula de rescissió tan elevada –El Mundo Deportivo va parlar de 400 milions– que fos un blindatge en tota regla pels clubs que el desitgen. Aquesta primera proposta no ha rebut el vistiplau del jugador, que entén que el club podria augmentar-la una mica més tenint en compte l’augment del pes específic que està tenint en les dues últimes temporades i les mostres de fidelitat que sempre ha tingut al llarg d’aquests anys. Sergi Roberto és un jugador que ha sabut tenir paciència per consolidar-se al primer equip, on va debutar oficialment el 2010.

El club també té molt clar que no el vol deixar escapar de cap de les maneres. Perquè li reconeix que ja és un jugador important per l’equip, perquè les seves característiques el fan un futbolista molt útil per qualsevol entrenador i perquè és del planter. A més a més, consideren que en el futur encara serà més imprescindible. I tenint en compte com d’inflat està el mercat, seria dolent perdre un jugador com ell per buscar-li un relleu. Tot i la negativa a la primera oferta, les dues parts no volen que la seva renovació es converteixi en un serial i desitgen que tot vagi força ràpid. La setmana vinent començaran les reunions entre el club i el seu representant a Barcelona. I si tot va com hauria d’anar, el Barça no hauria de tardar gaire a anunciar una gran notícia pel seu futur.

PROPOSTA

El club li ofereix cinc anys més de contracte, millor sou i una clàusula molt elevada

CALMA

De moment, la primera oferta no ha rebut el sí del jugador i se’n seguirà parlant

Mascherano insinua que aquesta podria ser la seva última temporada

En una entrevista al diari argentí La Nación, Javier Mascherano deixa entreveure que aquesta podria ser la seva última temporada com a jugador del FC Barcelona. Preguntat per si el 2018 podria ser el del seu adeu, assegura. “Sí, pot ser. S’han de saber tancar les etapes, no s’han de contaminar les relacions.” L’argentí hi afegeix que sempre va donar l’opció al club blaugrana que a final de temporada li comuniqués que el volia però en aquesta ocasió matisa que “aquest cop potser la decisió la prendré jo”.

Mascherano no té gens clar quin serà el seu destí un cop acabi la seva etapa al Barça. “No ho sé. No és el mateix afrontar un retorn a River (Plate), amb tot el que significa aquesta exigència, o seguir a Europa, o anar en una lliga on la demanda mental sigui menor”, explica. En aquesta entrevista, el jugador també reconeix que necessita molt poc per ser feliç i que ara està passant un moment il·lusionant amb la seva família pel naixement del seu fill Bruno. “Les nenes ja són grans. Tenen 11 i 8 anys i hi ha vida de nou.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)