Barça

Messi fa un primer tastet de Rússia i torna a Barcelona

Ja pensa en blaugrana. L’astre lidera el triomf de l’Argentina contra l’amfitriona del proper mundial (0-1) i queda alliberat del duel de dimarts contra Nigèria per decisió de Sampaoli

D’aquí poc més de set mesos, l’estadi Lujniki de Moscou serà escenari de la gran final de la propera copa del món, la competició que Messi té entre cella i cella des de fa quatre anys, quan un gol de Götze el va privar de la glòria mundial. I ahir, precisament l’Argentina de l’astre blaugrana va fer els honors d’estrenar el nou Lujniki, remodelat a consciència per a la fita de l’estiu, en un amistós contra Rússia que l’albiceleste es va endur per 0-1, gràcies a un gol d’Agüero en el tram final. El duel, disputat sota un fred intens, no va ser res de l’altre món, però sí que va evidenciar una certa millora de l’Argentina, que sense la pressió d’haver de lluitar per cap bitllet va poder desplegar el futbol que vol aplicar el seleccionador, amb la possessió com a senya d’identitat. I és clar, tot el cabdal ofensiu de l’equip va passar per les botes de Messi, líder absolut de l’equip, que va dur el ritme del partit i va combinar molt bé amb Di Maria i amb Agüero. Tot i trepitjar menys àrea que quan vesteix de blaugrana, Messi va estar a punt de marcar en el segon temps, en què va aprofitar una gran passada a l’espai d’Agüero per inventar-se una vaselina que Rausch va treure a la línia de gol. I quan semblava que el partit acabaria en 0-0, el mateix Messi va iniciar la jugada del gol de la victòria, amb una assistència entre línies per a Pavón, que va fer la passada de la mort perquè Agüero, en dues rematades, superés Akinfeev. Tot i que el futbolista de Boca estava en fora de joc, l’àrbitre va validar el gol, la qual cosa va permetre que l’Argentina marxés als vestidors conscient que queda molta feina a fer, però amb l’alegria de la victòria. “S’ha vist que hem jugat més tranquils que en altres partits. Hem estat pacients a l’hora d’atacar”, va afirmar Messi després del partit, en què va lloar els primers 45 minuts de l’albiceleste. “Hem fet un molt bon primer temps, en què hem tingut la possessió i hem generat un parell d’ocasions. En la segona ens ha costat més, ja que Rússia ens ha vingut a buscar. Tenim clar que hem de continuar treballant per millorar”, va afegir Messi.

Una setmana de descans

Tot just acabar l’enfrontament, es va confirmar un rumor que havia circulat en l’entorn de la selecció d’Argentina en la prèvia, que Leo Messi no jugaria el partit amistós contra Nigèria de dimarts. “En una temporada juguem molts partits de moltes competicions, fem molts viatges, i el millor és arribar al mundial en bona forma, sense deixar de banda els objectius dels nostres clubs”, va explicar l’astre blaugrana. “És una decisió important per cuidar el físic de Messi i una manera de demostrar al Barça que el cuidem”, va opinar Mascherano, que també va afegir que no creu que la resta de l’equip hagi de demostrar res contra Nigèria, un duel en què l’Argentina no podrà gaudir del seu gran far. Qüestionat sobre el retorn de Messi a Barcelona, Jorge Sampaoli va admetre que havia estat una decisió seva, ja que el 10 mai demanaria no participar en un partit de futbol. “Ha estat una decisió més meva que d’ell. Amb Leo Messi no he de provar absolutament res”, va afegir.

Així, doncs, Ernesto Valverde podrà preparar el partit contra el Leganés del proper cap de setmana amb Leo Messi, que d’aquesta manera disposarà d’una setmana sencera per recuperar el to físic. Ahir, però, el crac blaugrana ja va agafar les mides del nou Lujniki de Moscou, l’estadi on el proper 15 de juliol el millor jugador de tots els temps espera treure’s l’única gran espina que encara duu ben clavada al cor.

LES FRASES

El millor és arribar al mundial en bona forma, sense deixar de banda els objectius dels nostres clubs
Leo Messi
capità de l’argentina

BONA ACTUACIÓ

Messi va iniciar l’acció del gol d’Agüero i va estar a punt de marcar amb una vaselina

RECUPERAR EL TO

El 10 tindrà set dies sense competició, un temps ideal per preparar el duel contra el Leganés
És una decisió important per cuidar Messi i una manera de demostrar al Barça que el cuidem
Javier Mascherano
jugador de l’argentina
Potser Leo Messi volia jugar contra Nigèria. Ha estat una decisió més meva que d’ell
Jorge Sampaoli
seleccionador de l’argentina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)