Barça

Rècord blaugrana a Rússia

Amb la classificació de Croàcia, Rakitic amplia a setze la llista de blaugrana amb bitllet per al mundial

Fins ara, el rècord de jugadors del Barça eren els catorze de Sud-àfrica

El mundial de Rússia es va apropant i aquests dies, amb les màximes competicions de clubs aturades, l’actualitat futbolística se centra a conèixer els noms de les últimes seleccions que es van classificant per a la gran cita de cada quatre anys, que, com és habitual, tornarà a tenir molt color blaugrana. Ahir, de fet, va ser un altre jugador del Barça, Ivan Rakitic, l’últim que va certificar la seva presència en el mundial, després que Croàcia empatés sense gols a Grècia i fes valer així el 4-1 que havia aconseguit en el duel d’anada per assegurar-se la classificació. D’aquesta manera, el migcampista croat es converteix en el setzè jugador del primer equip blaugrana –tret que hi hagi alguna lesió o sorpresa d’última hora en les convocatòries finals–, que ja té el bitllet assegurat per a la cita mundialista de l’estiu que ve. Una xifra, que es correspon amb dues terceres parts dels 24 jugadors que completen la plantilla que, alhora, representarà tot un rècord per al club, ja que mai abans hi haurà hagut tants jugadors blaugrana en un mundial. Històric.

Fins ara, el cop que hi va haver més jugadors del Barça en un mundial va ser en el del 2010 a Sud-àfrica, que va guanyar la selecció espanyola, amb vuit blaugrana a les seves files. En tot el torneig, hi va haver un total de catorze blaugrana presents: Víctor Valdés, Gerard Piqué, Carles Puyol, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Pedro Rodríguez, David Villa –l’asturià havia fitxat poques setmanes abans del mundial pel Barça–, Leo Messi, Éric Abidal, Dani Alves, Thierry Henry, Rafa Márquez i Yaya Touré. D’aquests, Messi, Piqué, Busquets i Iniesta seran els únics que, vuit anys després, tornaran a repetir –ja ho van fer també en el mundial del Brasil el 2014– i s’hi afegiran noms nous com els de Jordi Alba i Javier Mascherano, que ja van participar en el mundial de fa quatre anys com a jugadors del Barça, i també els de Luis Suárez, Paulinho, Marc-André ter Stegen, Samuel Umtiti, Lucas Digne, Ousmane Dembélé, Thomas Vermaelen, Nélson Semedo, André Gomes i el mateix Rakitic. Més enllà de la roja, doncs, que tindrà almenys fins a quatre integrants del Barça, la selecció francesa serà probablement la següent amb una major presència de blaugrana, tenint en compte que Umtiti és fix, Digne també ho ha estat en les últimes convocatòries i Dembélé no es perdrà la cita si es recupera bé de la lesió. Les següents en la llista, i també entre les favorites a guanyar el mundial, són l’albiceleste, de Messi i Mascherano, i en menor mesura, Portugal, amb els blaugrana Semedo i André Gomes a les seves files. El Brasil, amb Paulinho; Alemanya, amb Ter Stegen; Bèlgica, amb Vermaelen; l’Uruguai, amb Luis Suárez, i Croàcia, amb Rakitic, seran els altres combinats amb un toc blaugrana.

Tres que no fallen mai

El de Rússia serà el primer mundial per a alguns blaugrana, com Umtiti (23 anys), Dembélé (20 anys), Semedo (23 anys), Ter Stegen (25 anys) i André Gomes (24 anys), però bona part dels blaugrana que hi seran presents ja hi tenen experiència. I en alguns casos, molt àmplia. És el cas sobretot d’Iniesta i Mascherano, que arribaran a Rússia amb 34 anys, en el que ja serà el seu últim mundial, i de Messi, que ho farà amb 31 i que encara podria arribar al de Qatar. Per ells, el de Rússia serà el seu quart mundial, després d’estrenar-se en el del 2006 a Alemanya. En el cas d’El Jefecito, això sí, només serà el segon des que va fitxar pel Barça, l’estiu del 2010, poc després de la cita de Sud-àfrica, i juntament amb Messi, buscaran conduir l’Argentina cap a la glòria, després de quedar-s’hi a les portes al Brasil, on van caure en la final contra Alemanya. Guanyi qui guanyi, el que és clar és que el Barça tornarà a ser un dels grans protagonistes de la gran cita de cada quatre anys, com ho ha estat, de fet, des de fa més de dues dècades. I és que des del mundial dels Estats Units, el 1994 –l’últim que es va disputar amb 24 seleccions–, i amb l’única excepció del de Corea del Sud i el Japó, el 2002, els mundials sempre han tingut la presència, com a mínim, de deu o més jugadors del Barça.

SÓN MAJORIA

Tret d’algun problema, dues terceres parts de la plantilla estarà present al mundial

CINC DEBUTANTS

Per a Umtiti, Dembélé, Semedo, André Gomes i Ter Stegen serà el seu primer mundial

TRES DE MOLT EXPERTS

Iniesta, Messi i Mascherano ja n’han disputat tres: Alemanya, Sud-àfrica i el Brasil

UNA CONSTANT

Des del 1994, i amb una única excepció, el Barça sempre hi ha tingut deu o més representants

Una presència històrica que pot augmentar

D.V.

A banda dels setze internacionals indiscutibles, la nòmina de jugadors blaugrana en el mundial de Rússia podria augmentar si Sergi Roberto o Deulofeu, i amb menys opcions, Alcácer i Denis acabessin entrant en la llista final de Lopetegui. Tots quatre ja han debutat amb l’absoluta i estan constantment sota la mirada del tècnic de la roja. Qui també podria ser en la cita mundialista és el Choco Lozano, davanter centre del Barça B que dimecres (10 h) disputarà amb Hondures el decisiu matx de tornada de la repesca contra Austràlia amb l’empat a zero de l’anada. Els possibles fitxatges en el mercat d’hivern, com el desitjat Coutinho, incrementarien encara més una xifra històrica per al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)