Barça

El Galatasaray troba els diners per fitxar Turan

Sortida. A Turquia apunten que el club d’Istanbul ha arribat a un acord amb un dels seus patrocinadors, la immobiliària NEF, per intentar l’adquisició del migcampista

El futur d’Arda Turan s’ha de resoldre en el pròxim mercat d’hivern. El turc ja sap que haurà d’abandonar el Barça, ja que Valverde no compta amb ell. L’estiu passat, el jugador no va voler acceptar cap oferta per marxar –va rebre trucades interessants econòmicament de la Xina i Turquia– i es va quedar a la plantilla blaugrana tot i saber que ni el tècnic ni el club comptaven amb ell. Però la paciència del Barça s’ha esgotat i al gener el migcampista turc haurà d’acceptar una sortida per alliberar massa salarial que permeti al Barça intentar reforçar-se amb jugadors com ara Coutinho i Yerry Mina.

El destí més probable per a Arda Turan continua sent el Galatasaray turc, equip en el qual va créixer com a futbolista i que ja el va voler a l’estiu. Ahir mateix, des de Turquia alguns mitjans de comunicació apuntaven un possible acord entre el club d’Istanbul i el seu patrocinador principal, la immobiliària NEF, per intentar aconseguir els diners per afrontar el fitxatge –o cessió– més l’elevat sou d’Arda, que actualment cobra uns vuit milions d’euros per temporada amb el Barça. Tot i que les dues parts van negar cap acord per facilitar l’arribada del turc en l’última reunió que van mantenir fa pocs dies, la premsa otomana recull que el Galatasaray està estudiant ja les vies per disposar d’Arda Turan pròximament. El dubte continua sent si podrà afrontar la totalitat del fitxatge o si buscaran una cessió que vorejaria els 1,5 milions d’euros.

El desig del conjunt turc és disposar com més aviat millor d’un emblema del club i del mateix país. “Arda és un gran jugador i un dels futbolistes més importants de la història del futbol turc. M’agradaria que vingués, però des de l’estiu passat ja no hem tornat a parlar”, va declarar dies enrere Igor Tudor, el tècnic croat del Galatasaray. El representant del jugador, Ahmet Bulut, ara per ara, confirma que la sortida d’Arda no és clara i que no vestirà la samarreta taronja i vermella del Galatasaray. El club blaugrana es reunirà les pròximes setmanes amb l’agent d’Arda per tractar el seu futur amb immediatesa i posar fi a una estada amarga al club.

Mentrestant, el futbolista continua entrenant-se amb els seus companys després de deixar enrere unes molèsties físiques que li van impedir debutar contra el Múrcia i viatjar amb la seva selecció. Ja recuperat, veu difícil recuperar protagonisme.

CONTRACTE

La seva elevada fitxa és un gran obstacle per a qualsevol equip que s’hi interessa

SENTENCIAT

Tant el club com Valverde veuen amb bons ulls la marxa del turc en el mercat d’hivern

Encara no ha debutat amb Valverde

L’ostracisme d’Arda Turan amb Ernesto Valverde és evident. El turc no ha disputat ni un sol minut aquesta temporada a les ordres del nou tècnic blaugrana en els quatre mesos de competició que s’han disputat. Entre les lesions i la poca confiança que ha generat en els darrers anys al Barça, se li han tancat les portes per tenir una segona oportunitat en l’era Valverde. Una misteriosa lesió va aparcar la possibilitat que Arda debutés en la copa contra el Múrcia, i continua en blanc aquest any esperant una oportunitat que sembla llunyana en la seva tercera temporada al club blaugrana. En les dues anteriors, el migcampista turc va disputar 55 partits entre totes dues –25 el primer any i 30 el segon–, amb un balanç de 15 gols i 11 assistències. Uns registres allunyats dels que s’esperaven d’un fitxatge il·lusionant i que va costar 35 milions d’euros. La seva sortida és pròxima, i serà difícil tornar-lo a veure amb la samarreta blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)