Barça

Yerry Mina arribarà després del mundial

Mercat. El Barça té pensat fer efectiva l’opció de compra de 9 milions d’euros que té pel colombià a l’estiu i no aquest hivern, i serà Ernesto Valverde qui decidirà si es queda a l’equip

La possible arribada d’un central al Camp Nou va ser un dels temes estrelles en la roda de premsa d’ahir d’Ernesto Valverde. Sobretot després que Javier Mascherano s’hagi lesionat per un mes i que s’hagi confiat poc aquest curs en Thomas Vermaelen. El tècnic blaugrana va repetir el que ja havia dit en anteriors compareixences. En té prou amb Piqué, Umtiti, Mascherano i Vermaelen per afrontar la temporada, explicant que la situació actual, amb Piqué i Umtiti a una targeta de la suspensió, és circumstancial.

Per les paraules de Valverde, que a l’estiu va decidir que Marlon marxés cedit al Niça, no sembla que hagi d’arribar cap central en el proper mercat d’hivern, però és clar que el club s’està movent per fitxar-ne un a l’estiu, i en podrien arribar a ser dos depenent del que facin Vermaelen i Mascherano.

La direcció esportiva veu segura la marxa de Vermaelen. El belga seria substituït per Yerry Mina. El colombià, de 23 anys, és un central molt potent i el Barça fa temps que té un preacord amb ell i una opció de compra amb el Palmeiras, el seu club actual, de 9 milions d’euros, que ha de fer efectiva en aquest mercat d’hivern o l’estiu vinent. El representant i tiet del jugador, Jaïr Mina, fa dies que espera una decisió del Barça, perquè voldria tenir decidit el futur del seu nebot abans de l’inici del mundial de Rússia. Jaïr Mina vol que Yerry jugui tranquil aquesta competició, i si el Barça no es decideix a fitxar-lo, mirarà de buscar un altre equip, ja que té decidit que ha de fer el salt al futbol europeu, com a molt, després de la cita mundialista.

La direcció esportiva blaugrana creu molt en Yerry Mina. Per això es va signar l’opció de compra amb el Palmeiras, i estan decidits que s’incorpori a la disciplina del Barça l’estiu vinent. Serà llavors quan Ernesto Valverde haurà de decidir si el colombià es queda al primer equip o surt cedit buscant una bona adaptació al futbol europeu. Mina és un central molt potent, excel·lent en el joc aeri gràcies als seus 195 centímetres i guanyador. Precisament aquest caràcter excessiu és un dels punts que juguen en contra seu, perquè a vegades no el sap utilitzar bé.

Yerry Mina a banda, el Barça està seguint més defenses centrals pensant a reforçar la plantilla l’estiu vinent. Que n’arribi algun més dependrà de la decisió Valverde respecte a Mina, però també del que pugui fer Mascherano. L’argentí, que té contracte fins al 30 de juny de l’any 2019, podria avançar un any el seu adeu al Camp Nou. Així ho va insinuar en una entrevista al diari argentí La Nación fa pocs dies, però tot dependrà de com de protagonista sigui durant la resta de la temporada. Fins ara, amb Piqué i Umtiti, com a indiscutibles en la titularitat, Mascherano està sent el tercer central de la plantilla. El central argentí, que va tenir una important oferta de la Juventus, ja va dubtar sobre la seva continuïtat durant l’estiu de 2016, però va acabar signant una renovació i millora de contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)