Primera divisió

Suárez i Paulinho donen la desena victòria a la lliga

Imparables. El Barça no fa un partit gaire brillant a Leganés, però aconsegueix un nou triomf (0-3) gracies a dos gols de l’uruguaià i un tercer del brasiler

Un altre partit poc brillant del Barça, però un nou triomf que deixa els d’Ernesto Valverde amb 34 punts de 36 possibles com a líders després d’un espectacular inici de campionat. Una victòria aconseguida gràcies a les bones accions de Ter Stegen, els dos gols de Luis Suárez, el treball de Paco Alcácer i l’oportunisme final de Paulinho.

El resultat ha estat el millor que ha aconseguit el Barça quan ha hagut de retirar-se als vestidors per descansar. Els blaugrana, que han repetit l’alineació de l’últim partit contra el Sevilla, amb Alcácer compartint davantera amb Luis Suárez i Messi com a quart migcampista, han tingut moltes dificultats per crear joc i perill contra un Leganés que és un dels equips que millor defenses de la lliga. De fet, l’única jugada destacada ha acabat en gol. Una centrada xut d’Alcácer amb greu errada del porter local, Cuéllar, ha estat aprofitada per Luis Suárez. S’ha retrobat l’uruguaià amb el gol.

Tot seguit, ha arribat la pitjor notícia per als de Valverde. Amb Mascherano lesionat i Piqué i Umtiti amb quatre grogues, el tècnic ha arriscat fent titulars als dos centrals tot i la visita a Mestalla de la setmana vinent. Piqué ha vist la cinquena groga en el minut 29 per agafar Amrabat. Rigorosa i molt protestada la targeta assenyalada per Undiano Mallenco. El gol del Barça i la targeta han donat pas a les primeres arribades del Leganés, sent Amrabat i Szymanowski els homes més participatius. Els seus intents han trobat sempre resposta en Ter Stegen.

Tampoc ha estat gaire brillant la segona part, tot i que el Barça ha trobat més espais després que Garitano hagi col·locat un davanter més, Beauveu, per un migcampista, Eraso. La sentència ha arribat a falta de mitja hora per al final després d’una jugada que ha tingut els mateixos protagonistes que en el primer gol. Rematada d’Alcácer, refús de Cuéllar i nova rematada de Luis Suárez. Amb el segon gol, poques accions més de perill han hagut. Només cal esmentar dues bones intervencions de Ter Stegen a rematades de Beauveu i Amrabat i el tercer gol blaugrana, ja en l’últim minut, de Paulinho. Un gol d’oportunisme.