Barça

Piqué veu la cinquena groga i es perdrà el duel de Mestalla

Problema. El central català va ser amonestat en l’única falta que va cometre –una tibada de samarreta a Amrabat– i serà baixa en l’important partit contra el València de la jornada vinent

Des del mateix moment que els serveis mèdics del Barça van anunciar la lesió de Mascherano, veure com gestionaria Ernesto Valverde l’eix defensiu a Leganés es va convertir en un dels grans temes de la prèvia, atenent que, amb l’important partit de Mestalla a l’horitzó, tant Piqué com Umtiti, la teòrica parella de centrals titular, tenien quatre targetes grogues, fet que automàticament els deixaria fora de València si eren amonestats a Butarque. “Quan comences a pensar que el partit següent és més important, comences a perdre el que tens primer”, va avançar Valverde divendres, donant a entendre que contra el Leganés jugarien Piqué i Umtiti. “Ja solucionarem els problemes en funció del que vagi succeint”, va afegir. I el Txingurri no havia donat cap pista falsa, ja que ahir va apostar pel català i pel francès, confiant que l’habitual pulcritud de tots dos en les accions dividides fos suficient per mantenir-los allunyats de l’amonestació. Malauradament, però, l’aposta no va sortir bé, ja que en l’única falta que van fer entre tots dos, una tibada de samarreta de Piqué a Amrabat, Undiano Mallenco no va perdonar i li va ensenyar la targeta, cosa que crea a Valverde un enorme problema.

L’hora de Vermaelen

Malgrat que el Txingurri té les opcions de situar Digne de central a València –ja va jugar en aquesta posició la temporada passada– o d’apostar per alguna perla del planter, la lògica és que l’acompanyant d’Umtiti sigui Vermaelen, que a l’estiu va ser l’escollit per l’entrenador per ser el quart central de la plantilla blaugrana, abans que Marlon, que va ser cedit al Niça. El problema, però, és l’evident falta de rodatge competitiu del belga, que aquesta temporada només ha disputat 90 minuts amb la samarreta del Barça, a Múrcia, en l’anada dels setzens de final de la copa. Per sort, però, Vermaelen també ha disputat quatre partits amb Bèlgica i, sense anar més lluny, en la darrera aturada va jugar els 180 minuts de la seva selecció, contra Mèxic i el Japó. “Tot pot canviar en qualsevol moment, ja que el tècnic està content per com m’entreno, i un club com el Barça necessita més de tres centrals”, va pronosticar Vermaelen fa un mes quan li van preguntar sobre el seu ostracisme. Sembla que el belga no anava mal encaminat.

SENSE ROTACIONS

Valverde no va reservar ningú i va apostar pel duo Piqué-Umtiti a l’eix defensiu

POQUES OPCIONS

Amb Mascherano lesionat, Vermaelen té tots els números de jugar a València

LI FALTA RODATGE

El belga només ha jugat aquest curs un partit amb el Barça, a Múrcia, en l’anada de la copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)