Barça

futbol

barça

Vitamines de grandesa

El Barça visita aquest vespre la Juventus (20.45 h, beIN Sports) amb l’objectiu de signar una actuació convincent que certifiqui que l’equip està preparat per aspirar a tot

Els d’Ernesto Valverde seran matemàticament primers de grup si guanyen o empaten

Malgrat l’imminent enfrontament de Mestalla, el ‘Txingurri’ no farà rotacions

L’11 d’abril passat, el Barça va sortir ben escaldat del Juventus Stadium (3-0) en l’anada dels quarts de final de la Champions. En només 90 minuts, l’eufòria de la remuntada contra el PSG es va convertir en desesperació, en destapar-se de nou totes les vergonyes d’un equip cridat a dominar el món. Per això, quan la sort de les boles estrellades va tornar a emparellar un Barça aparentment delmat de forces amb la Juve d’Allegri, van sorgir algunes esgarrifances, i més en veure que el duel de Torí quedava situat en el tram final de la fase de grups, el que el podria convertir en una autèntica final en la lluita per la primera posició. Tres mesos després, però, la situació s’ha capgirat completament, fins al punt que el Barça es presenta al Juventus Stadium amb un peu i mig als vuitens de final i, el que és més rellevant, amb la calculadora dient-li que amb un punt en té més que suficient per assegurar-se el primer lloc. De fet, els blaugrana fins i tot es podrien permetre el luxe de perdre –sempre que no fos per més de 3-0– i, tot i així, guanyarien el grup superant l’Sporting de Portugal en la darrera jornada. És per això que aquesta nit, més que el resultat o els punts, el que entra en joc és el caixet del mateix Barça, que sense cap necessitat imperiosa de vèncer es podrà posar a prova en un dels estadis més complicats d’Europa, una oportunitat excel·lent per comprovar si a l’equip estan arrelant les bases per ser fiable quan a la primavera s’acumulin els partits a caixa o faixa. De fet, la prova de nivell té el valor afegit del proper partit que haurà d’afrontar el Barça, a Mestalla, contra el sorprenent València de Marcelino, fet que converteix la setmana en un calc del que els de Valverde es trobaran en el tram final de la temporada.

Per tot plegat, tot indica que el Txingurri no farà aquesta nit gaires proves, conscient que el grau de vitamines de grandesa que es poden obtenir són més importants que donar descans a les peces vitals, ja que un resultat negatiu afegiria dubtes a un projecte que setmana rere setmana va sumant punts positius. És per això que el més probable és que Valverde presenti un onze molt semblant al de Leganés, amb els únics dubtes de quina serà la parella d’interiors i de quin serà l’acompanyant de Messi i de Luis Suárez a la davantera. Pel que fa al mig del camp, i amb Busquets com a inamovible, Paulinho podria entrar per Iniesta per aportar múscul, o també per Rakitic, l’únic jugador que durant l’aturada de seleccions va disputar duels oficials. Pel que fa a l’atac, el tècnic podria donar entrada a Suárez en el lloc d’Alcácer, per nodrir el mig del camp, tot i que el davanter està jugant molt bé i podria veure premiat el seu rendiment amb una altra titularitat.

Un rival descentrat

A l’altre costat de la balança sorgeix una Juventus que no passa un bon moment, i menys després d’haver-se vist relegada a la tercera posició en la lliga en caure contra la Sampdoria en la darrera jornada (3-2). Aquesta situació, unida al fet que els biaconeri es veuen en terra de ningú en la Champions –tenen molt difícil el primer lloc però força assequible el segon–, ha provocat que en les darreres hores a Torí hagi disminuït l’interès en el duel contra el Barça, més enllà de considerar-lo com una oportunitat per guanyar autoconfiança. Amb l’engranatge ofensiu ben greixat, com demostren els 44 gols que ha fet l’equip en els 18 duels que ha disputat fins ara, el principal maldecap d’Allegri és ara el sistema defensiu, precisament el punt en el qual s’ha centrat la gran Juventus dels últims anys. I és que els adeus de Bonucci i d’Alves han fet molt més mal del que s’esperava, fins al punt que a hores d’ara Allegri encara segueix fent proves amb les peces que té en la plantilla. Per a aquesta nit, s’espera que De Sciglio sigui el lateral dret i Barzagli la parella de Chiellini, mentre que al lateral esquerre hi ha el dubte de si jugarà Alex Sandro o Asamoah. De la resta de l’equip, falta per veure si el tècnic es decanta per Matuidi o per Khedira per completar el doble pivot, tot i que tampoc es descarta que formi un triple pivot amb tots dos al costat de Pjanic, i si la banda dreta serà per a Douglas Costa o per a Cuadrado. Els que sí que seran titulars amb seguretat són Mandzukic, Higuaín i Dybala. De fet, un dels atractius serà el duel entre Messi i La Joya, considerat a Itàlia com el successor del de Rosario, i que l’estiu passat va estar a l’òrbita del Barça. Dybala, de fet, va ser el curs passat el botxí dels blaugrana, amb una actuació meravellosa i dues dianes. La resposta de Messi es va produir en el Barça-Juventus d’aquest curs, en què l’argentí es va treure del damunt, amb dos gols, la seva malastrugança contra Buffon.

POSSIBLES NOVETATS

Paulinho a l’interior i Denis a l’extrem, opcions per reforçar el mig del camp

MUR AMB FISSURES

La fragilitat al darrere, principal preocupació d’una Juve últimament massa irregular

10 CONTRA 10

El duel entre Messi i Dybala, aspirant a successor, un dels grans atractius

Allegri: “Aquest Barça defensa millor que el de la temporada passada”

En l’entorn de la Juve hi ha dubtes, agreujats per la derrota del cap de setmana contra la Sampdoria, i Allegri n’és del tot conscient, unes males sensacions que, a diferència d’altres cursos, se centren en la fragilitat defensiva dels torinesos, que per al tècnic italià té a veure amb l’equilibri. “L’any passat es deia que no marcàvem gols, i ara que els fem n’encaixem massa. Del que es tracta és de ser equilibrats i de millorar en la intensitat”, va afirmar Allegri, que no va voler donar cap pista sobre si mantindrà el clàssic 4-2-3-1 o si, per contra, apostarà per un triple pivot al mig del camp. Sobre el Barça de Valverde, el tècnic italià va destacar la seva solidesa defensiva, com demostren els bons resultats que han assolit els blaugrana. “Aquest Barça defensa millor que el del curs passat, és un equip més pràctic i més equilibrat.” Allegri, a més, també va lloar la figura de Leo Messi, i va afirmar que Dybala encara té marge de millora per mirar d’apropar-se al nivell de l’astre blaugrana. “No sé si a Dybala li pesa massa la comparació, però només té 23 anys i encara pot aprendre molt. Messi és el millor jugador del món, un futbolista que amb només 10 centímetres ja fa coses increïbles.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)