Barça

El Chelsea i el Bayern, els dos grans perills

L’hora de la sort. Els ‘blues’ i els bavaresos són els dos rivals que el Barça vol evitar en el sorteig de la Champions (12 h, TV3 i beIN Sports), mentre que les altres tres opcions –el Porto, el Xakhtar i el Basilea– s’albiren força més assequibles

Chelsea, Bayern de Munic, Basilea, Porto o Xakhtar. A un d’aquests cinc equips s’enfrontarà el Barça en els vuitens de final de la Champions, un rival que els blaugrana coneixeran aquest migdia (12 h, TV3 i beIN Sports), durant el sorteig que se celebrarà a la seu de la UEFA, a Nyon. El grau de dificultat d’aquesta eliminatòria, doncs, pot ser d’una variabilitat abismal, amb l’agreujant que les matemàtiques diuen que el Barça té un 43,75% de possibilitats d’enfrontar-se al Chelsea, ja que els londinencs, amb quatre equips anglesos en el bombo 1 (City, United, Liverpool i Tottenham), només tenen tres possibles rivals. En el cas de complir-se la lògica, l’equip de Valverde haurà d’afrontar una eliminatòria d’alta volada, ja que l’actual campió de la Premier, tot i no haver començat gaire bé la temporada, disposa d’una plantilla d’altíssim nivell, amb jugadors com Courtois, Cesc, Pedro, Hazard i Morata. Els d’Antonio Conte, de fet, són ara per ara l’únic que ha estat capaç de guanyar al Wanda Metropolitano, en un partit en el qual van demostrar tot el seu potencial en situacions extremes. I tampoc seria cap regal de bon grat un encreuament amb el Bayern de Munic, una autèntica pedra que es troba en el bombo 2 tot i haver sumat 15 punts de 18 possibles, però superat pel PSG per la diferència de gols. Després d’un inici dubitatiu, els bavaresos s’han reactivat amb el retorn de Jupp Heynckes, i ja lideren la Bundesliga amb tranquil·litat. De futbolistes destacats, un munt, com Hummels, Thiago, Ribéry, Robben, Tolisso, James, Müller i Lewandowski.

Si el Barça aconsegueix evitar el Chelsea i el Bayern, però, la situació seria ben diferent, ja que aparentment ni el Porto, ni el Basilea, ni el Xakhtar haurien de complicar la vida a l’equip de Valverde. El conjunt portuguès, encara que sigui per pes històric, sembla que podria ser el més complicat, ja que de la mà de Sérgio Conceição s’ha erigit en un equip força compacte –encara no han perdut a la seva lliga–, i té futbolistes força resolutius en els metres finals com Aboubakar i Marega. En el següent esglaó es troba el Xakhtar, que tot i trobar-se lluny d’aquell equip que no fa tant va aspirar a fer grans coses a Europa, ja va demostrar en l’última jornada, en què va trencar la imbatibilitat del Manchester City, que és capaç de posar problemes a qualsevol. En el conjunt de Paulo Fonseca, que disputa els seus partits com a local a Kharkiv, destaquen Marlos, Bernard i sobretot el davanter Facundo Ferreyra, que ha marcat 20 gols en 27 partits oficials. Per últim, apareix l’opció del Basilea, un equip ben treballat que a la fase de grups va ser capaç de vèncer el United, però que parteix com a ventafocs del sorteig.

La resta del sorteig

Pel que fa als altres set emparellaments que avui es decidiran, serà força interessant veure quin equip li toca al Real Madrid, que es presenta al sorteig com a segon de grup. Els de Zidane, que jugaran la tornada a domicili, poden haver-se d’enfrontar al City o el PSG, dos rivals potentíssims, tot i que també tenen l’opció de jugar contra el Besiktas o el Roma. En un nivell intermedi apareixen el Liverpool i el United, dos conjunts inferiors als blancs però capacitats també per deixar-los fora. Cal afegir que els partits d’anada es jugaran els dies 13, 14, 20 i 21 de febrer i els de tornada el 6, 7, 13 i 14 de març.

LES DATES

Les anades es jugaran el 13, 14, 20 i 21 de febrer i les tornades, el 6, 7, 13 i 14 de març
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)