Barça

Márquez i Carbonell seran guardonats per la UFEC

21a Festa de l’Esport Català. El campió del món de MotoGP rebrà per quarta vegada el premi al millor esportista català i la nedadora repetirà el triomf del 2013

El pilot Marc Márquez i la nedadora Ona Carbonell rebran el premi a millors esportistes de l’any en la 21a Festa de l’Esport Català, que la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport organitzaran el dia 23 de gener al CaixaForum de Barcelona. Per a Márquez, sis vegades campió del món –quatre en MotoGP–, aquest serà el seu quart premi de millor esportista català de l’any. El 2013 ja el va compartir amb Ona Carbonell i el 2010 va ser premiat com a millor promesa. Carbonell ha estat aquest 2017 subcampiona del món en solo lliure i bronze en solo tècnic en el mundial de natació i guanyadora de les World Series en la modalitat de solo. Acumula vint medalles en campionats del món, fet que la converteix en la nedadora catalana més llorejada de la història.

El jurat, encapçalat pel president de la UFEC, Gerard Esteva, i format per periodistes, representants dels patrocinadors i les medallistes olímpiques Natàlia Via-Dufresne i Maria Vasco, també va escollir els altres premiats de l’any. Així, el trofeu al millor equip el rebrà el Club Patí Voltregà, actual campió d’Europa i de la lliga femenina d’hoquei sobre patins. Els guardons a la projecció esportiva seran per a l’atleta Maria Vicente, campiona del món juvenil d’heptatló, i per al jugador júnior del Barça d’handbol, Aleix Gómez, campió del món amb la selecció espanyola de la seva categoria i que ja ha debutat amb el primer equip.

Gerard López ha estat considerat el millor entrenador de l’any després de pujar el Barça B a segona divisió A i també assistirà a la festa Jordi Villacampa, que rebrà el premi Llegendari, que honora grans figures històriques de l’esport català, de qui es va destacar també la seva feina com a president del Joventut de Badalona.

Un altre dels grans protagonistes de l’any, l’alpinista Òscar Cadiach, serà homenatjat amb el premi esperit esportiu després de completar la gesta de pujar els catorze vuit mils i aconseguir-ho amb més de 60 anys.

La UFEC també va anunciar els noms dels clubs centenaris catalans que seran homenatjats: el Júnior FC, el CT Girona, l’AC Montjuïc, el CF Calella, el FC Borges, el CT Sant Gervasi, el CF Sant Just i el CF Torelló.

Al millor esportista
MARC MÁRQUEZ
Motociclisme
A la millor esportista
ONA CARBONELL
Natació Esperit esportiu
ÒSCAR CADIACH
Alpinisme
Llegendari
JORDI VILLACAMPA
Bàsquet
Al millor entrenador
GERARD LÓPEZ
Futbol
Al millor equip
CLUB PATÍ VOLTREGÀ
Hoquei sobre patins
Projecció femenina
MARIA VICENTE
Atletisme
Projecció masculina
ALEIX GÓMEZ
Handbol
Als clubs centenaris
JÚNIOR FC CT GIRONA AGRUPACIÓ CICLISTA MONTJUÏC CF CALELLA FC BORGES CT SANT GERVASI CF SANT JUST CF TORELLÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)