Més confiança per al clàssic

El Barça va passar per sobre del Deportivo i dissabte visitarà el Bernabéu amb onze punts més que el Madrid

Luis Suárez i Paulinho, amb un doblet cadascun, van culminar la bona feina dels de Valverde

BARÇA 4 DEPORTIVO 0

BARÇA:Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba (Digne 81’); Rakitic, Iniesta (André Gomes 56’), Paulinho; Messi, Luis Suárez i Paco Alcácer (Aleix Vidal 23’). DEPORTIVO:Rubén; Juanfran, Sidnei, Schär, Fernando Navarro; Celso Borges, Guilherme (Fede Valverde 63’); Carles Gil (Borja Valle 84’), Çolak (Bakkali 63’), Adrián López; Lucas Pérez. GOLS:1-0 (29’) Luis Suárez. 2-0 (43’) Paulinho. 3-0 (47’) Luis Suárez. 4-0 (75’) Paulinho.ÀRBITRE:Mateu Lahoz (col·legi valencià).Targetes grogues:Al visitant Schär.PÚBLIC:53.607 espectadors al Camp Nou.
Valverde va reservar Busquets i el seu relleu, Rakitic, va complir

En l’últim partit d’aquest 2017 al Camp Nou, el Barça no va tenir cap pietat del Deportivo, que gairebé no va ser rival i va demostrar per què va dissetè, i va sumar així la tretzena victòria en setze jornades. Amb una mica més d’encert de fet, i sense la mala sort dels pals –ahir cinc pilotes a la fusta, tres de les quals de Messi, que a més va fallar un penal– els blaugrana haurien aconseguit una golejada d’autèntic escàndol. Luis Suárez i Paulinho, amb un doblet cadascun, van ser els que van materialitzar la molt bona feina dels de Valverde, que amb aquest convincent triomf afrontaran el clàssic de dissabte vinent amb la màxima confiança i amb sis punts d’avantatge respecte del seu immediat perseguidor, ara l’Atlético després de la derrota dissabte del València, i d’onze amb el Madrid, que això sí, té un partit pendent.

A diferència dels últims partits, el Txingurri va optar per jugar ahir amb tres davanters –Messi, Suárez i Paco Alcácer, a l’esquerra– i més enllà de la gran novetat d’Iniesta, recuperat ja de la lesió, l’altre gran canvi respecte a l’anterior jornada, al camp del Vila-real, va ser la suplència de Sergio Busquets. Pensant en el clàssic, el tècnic no va voler arriscar amb el de Badia, que acumula quatre grogues, i el seu lloc al migcentre el va ocupar Rakitic. I el croat va complir, ja que encara que Busquets és únic i durant el tram inicial, va faltar una mica de velocitat en la circulació de pilota i el joc va ser un xic previsible, el Barça va acabar fent un partit molt complet i notable i dels més vistosos aquest curs a l’estadi, que ahir va tornar a tenir una fluixa entrada.

Tot i començar a mig gas, el Barça va crear ocasions des del començament, com una de Messi, que va perdonar un gol gairebé fet i que serviria de preludi d’una nit desafortunada davant de porteria per a l’argentí. Ben aviat també, l’aposta inicial de Valverde es va tòrcer, ja que amb prou feines s’havien disputat els primers vint minuts, que Paco Alcácer –estarà de baixa tres setmanes per una lesió muscular– va haver d’abandonar el terreny de joc, i va ser rellevat per Aleix Vidal. Ja amb el de Puigpelat al camp, i després de diverses intervencions de mèrit de l’exblaugrana Rubén, que va aparèixer de forma providencial per als gallecs en dues ocasions claríssimes, una de Messi i l’altra precisament d’Aleix Vidal, va arribar el primer gol. Va ser just abans de la primera mitja hora de joc i en la segona jugada d’un córner, amb l’aparició clau d’Iniesta, que va fer una passada màgica a Messi, que generós com sempre, i tot i poder marcar, va regalar el gol a Luis Suárez.

Amb la tranquil·litat de veure’s manant en el marcador i el pas dels minuts, el joc del Barça, comandat sobretot per Iniesta, ben tornat, i òbviament, de Messi, impossible de frenar entre línies, va posar una marxa més i el perill sobre l’àrea rival ja no va tenir aturador. Els pals, però, un malefici aquesta temporada –ja han negat més d’una vintena de gols al Barça entre totes les competicions– van frustrar l’alegria de Messi en dues ocasions gairebé seguides. En una d’aquestes per sort, allà estava atent i oportú com sempre Paulinho, per aprofitar el refús i fer el 2-0. Un avantatge que encara hauria pogut ser més ampli abans de marxar als vestidors, si no fos perquè Mateu Lahoz va decidir que el gol fantasma i amb rabona inclosa de Luis Suárez –no de manera tan clara com al Benito Villamarín o a Mestalla, però la pilota va tornar a superar la línia de porteria– no havia de pujar al marcador.

Tant li va fer al Barça, ja que no van passar ni dos minuts de la segona part perquè resolgués el partit amb el tercer gol. L’autor va ser de nou Luis Suárez, en una excel·lent acció a la contra que va acabar amb una centrada precisa de Sergi Roberto i la rematada a l’àrea petita de l’uruguaià, que feia el seu novè gol en lliga i va esvair qualsevol esperança dels gallecs. A partir d’aquí, i amb la feina més que feta, el Barça es va continuar divertint i no va deixar en cap moment de buscar una golejada més àmplia. L’únic que faltava perquè la festa fos completa era el gol de Messi. Altre cop el pal ho va impedir, en un llançament de falta –en la primera jornada contra el Betis, l’argentí també va enviar tres pilotes al pal– i més tard va ser Rubén qui li va aturar un penal provocat per Suárez, que més tard seria qui toparia amb la maleïda fusta. Entremig, Paulinho, en una acció idèntica a la del seu primer gol –ara va ser Alba qui va xutar al pal–, va establir el 4-0. Sisè gol com a blaugrana del brasiler, que té un imant als peus. I del tot testimonial la bona aturada en els minuts finals de Ter Stegen, que ahir va tornar a deixar la porteria a zero per desena jornada aquesta lliga.

MALEÏTS PALS

El Barça va xutar cinc cops al pal i Messi, que va fallar un penal, ho va fer en tres ocasions

POLÈMICA

Mateu Lahoz no va concedir un gol de Suárez tot i que la pilota va tornar a superar la línia

NOTA NEGATIVA

Paco Alcácer es va lesionar als vint minuts i s’haurà d’estar tres setmanes de baixa