Barça

“No hem de pensar en la diferència de punts”

Zidane. El Madrid està obligat a guanyar el clàssic, però el francès creu que el seu equip s’equivocarà si surt al camp capficat en la classificació

Després del tast de la supercopa del mes d’agost, Ernesto Valverde afrontarà avui el seu primer clàssic de lliga al Bernabéu. Serà el sisè per a Zinedine Zidane com a entrenador. El seu quart en la lliga. El tècnic francès signaria ara mateix amb els ulls tancats que el seu equip repetís el 2-0 d’ara fa uns mesos per mirar de reenganxar-se d’alguna manera en la lluita pel títol de lliga, però molt ha canviat el conte des d’aleshores. Ni aquell Barça embrionari és el Barça d’ara, ni aquest Madrid manté la dolçor del mes d’agost. El Barça de Valverde ha crescut des del confort dels bons resultats i ara és més madur. El Madrid arriba molt més necessitat al clàssic. El mundial de clubs guanyat a Abu Dabi no amaga les penúries actuals d’un equip que a la Champions s’ha hagut de conformar amb una segona posició, per darrere del Tottenham i que en la lliga viu a 11 punts del seu etern rival. I avui podrien ser 14. Pel Madrid, tot el que no sigui avui una victòria significa dir adeu a la lliga de manera definitiva, malgrat les paraules del mateix Valverde i també de Zidane. Ahir tots dos van intentar treure transcendència al clàssic, però a ningú se li escapa que el Barça té l’oportunitat de rematar definitivament el conjunt blanc: “Passi el que passi nosaltres continuarem treballant, perquè això és molt llarg. Coneixem la importància dels tres punts, però és un partit més. Si perdem se’n parlarà, però la lliga no estarà sentenciada”, opina Zidane. Discurs tebi o una bona manera de posar-se la tireta abans de la ferida. Malgrat el que diguin, el partit és clau i tant ell com Valverde ho saben.

Zidane no va desvetllar si Gareth Bale està bé físicament per jugar els 90 minuts o no, però sí que va confirmar la presència de Cristiano, que ha entrenat al marge de l’equip bona part de la setmana. Per si algú tenia algun dubte, Cristiano jugarà: “Està bé. Al cent per cent. Avui [ahir pel lector] ha entrenat ja amb normalitat i podrà ajudar a l’equip.”

Com no podia ser d’una altra manera, a Zidane també li va tocar parlar del tema del passadís. Ell, com Valverde, prefereix parlar de futbol: “Ho sento. No m’interessa gens, la veritat. Només penso en el partit. Jo i els meus jugadors només pensem en això.” “Segurament serà el partit més difícil de la temporada perquè els clàssics són partits complicats, però ens agraden. Tenim bones sensacions i tenim clar que hem de sortir amb molta intensitat. Si no estem bé amb la pilota, tindrem problemes. No hem de pensar en la diferència de punts ni en el que va passar a la supercopa”, assegura.

Zidane confia avui veure un ambient a la grada similar al del dia del Sevilla i no va voler entrar a valorar el nivell estètic del Barça de Valverde: “No m’importa si juguen bé o no. Van primers i si són líders és per alguna cosa.”

Zidane, per cert, ha guanyat els cinc cara a cara a Valverde. Victòria per al Madrid de Zinedine en els tres precedents anteriors a la lliga contra aquell Athletic del txingurri i victòria també en el doble enfrontament de l’estiu a la supercopa, ja amb Valverde com a tècnic del Barça. Avui, nou capítol.

NOMÉS FUTBOL

“Passadís? No m’interessa gens. Només penso en el partit, aquesta és la veritat”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)