Barça

L’Audiencia Nacional multa Espot amb 7.200 euros

Castigat. El jutge considera el president de Catalunya Acció un dels impulsors de la xiulada a l’himne espanyol en la final de la copa del 2015

El jutge de l’Audiencia Nacional Vázquez Honurubia va condemnar ahir Santiago Espot, president de l’entitat Catalunya Acció, a una multa de 7.200 euros per un delicte d’injúries a la monarquia i un altre d’ultratge a l’Estat espanyol. El jutge va considerar Espot un dels promotors de la xiulada a l’himne espanyol durant la final de la copa del 2015 entre el Barça i l’Athletic, ja que considera “innecessari menysprear la figura del rei” per reivindicar la independència. Vázquez Honurubia rebutja així que la xiulada pugui estar emparada pel dret a la llibertat d’expressió, ja que considera que Catalunya Acció va publicar un manifest per la xiulada a l’himne espanyol i a la monarquia. La sentència no és ferma i Espot té deu dies per presentar recurs davant la sala penal de l’Audiencia Nacional i evitar la multa econòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)