Primera divisió

El Barça assalta el Bernabéu (0-3) i deixa el Madrid a 14 punts

Passadís cap al títol. Els blaugrana han desnivellat el clàssic en una segona meitat excel·lent en què han marcat Luis Suárez, Leo Messi i Aleix Vidal

El FC Barcelona ha fet aquesta tarda una passada de gegant en les seves aspiracions d’endur-se la lliga en imposar-se per 0-3 en el clàssic, una victòria que provoca que els blaugrana marxin a les vacances del Nadal amb 14 punts d’avantatja respecte el Real Madrid, tot i que amb un partit més disputat.

La primera meitat ha estat ensopida, amb tots dos equips força porucs, tot i que amb la sensació que el Real Madrid es trobava més còmode. La primera ocasió, de fet, no ha arribat fins la mitja hora de joc, en una volea de Paulinho després d’una gran assistència de Messi que Navas ha desviat amb la punta dels dits. La rèplica del Madrid ha estat fulgurant, i només un minut després Ter Stegen ha evitat amb el peu esquerre l’1-0 de Cristiano. I abans del descans tots dos equips no han tornat a provar. Primer, el Barça, en una rematada amb el cap de Paulinho que Navas ha desviat a córner (39’). Més clara ha estat l’ocasió del Madrid, ja que el cop de cap de Benzema s’ha estavellat al pal (42’).

Exhibició blaugrana

El partit s’ha capgirat com un mitjó després de la represa, en què el Barça s’ha fet amb el domini, el que l’ha permès trepitjar l’àrea del Madrid amb certa facilitat. I després d’un xut massa fluix de Suárez ha arribat el 0-1, en una excel·lent jugada de combinació entre Busquets, Rakitic i Sergi Roberto que el davanter uruguaià ha finalitzat amb èxit (54’). El segon ha arribat deu minuts després, de Messi i des del punt de penal, en una acció que ha significat la vermella per a Carvajal, que ha evitat amb les mans el gol de Paulinho (64’). I el propi Messi ha estat a punt de fer el tercer amb un xut creuat en el minut 70, però Navas ho ha evitat. A partir d’aquest moment, el Real Madrid, més amb el cor que amb el cap, ha reaccionat, i Bale i Ramos han pogut marcat, però han topat amb un Ter Stegen esplèndid. Ja en el tram final, els blancs han baixat els braços, el que ha permès que el Barça tornés a generar perill. André Gomes i Semedo, sols davant de Navas, han fallat, però no ho ha fet Aleix Vidal, que ha aprofitat una passada enrere de Messi per arrodonir la victòria.