Barça

Històrica tercera victòria seguida en lliga al Bernabéu

Per primer cop. El Barça ja hi va guanyar fa dues temporades (0-4) i la passada (2-3) i ahir va aconseguir una fita inèdita. Aquest triomf, a més, és el setè en les deu últimes visites en la lliga

Visita del Barça al Santiago Bernabéu i victòria blaugrana. El que fa molt de temps se celebrava gairebé com si fos un títol i fins i tot servia de gran consol en un mal any ja s’ha convertit en un clàssic de cada temporada al llarg de l’última dècada. Habitual i ja fins i tot normal, tot i la dificultat que suposa. I és que en les últimes deu visites en partit de lliga al coliseu blanc, el Barça hi ha aconseguit el triomf en set ocasions. El d’ahir, a més, és el tercer cop seguit que el conjunt català ha sortit victoriós del Bernabéu en partit de lliga. Una fita històrica, ja que mai abans havia encadenat una ratxa així al camp de l’etern rival en el campionat estatal.

Fa dues temporades, en la segona de Luis Enrique a la banqueta blaugrana, el Barça va aconseguir una de les victòries més àmplies de la història al Bernabéu, amb un contundent 0-4, en un duel en què, a més, Messi no va ser titular. Luis Suárez per partida doble, Neymar i Iniesta van ser els golejadors aquell dia, en què es va començar a gestar la destitució de Benítez. El curs passat, els blaugrana van repetir triomf, però en aquest cas amb èpica, amb un gol de Messi, el número 500 amb el Barça, en el temps afegit. Ahir, el crac argentí va tornar a deixar la seva empremta, amb un recital de joc i un gol de penal al feu del Madrid, que el tem com mai ha temut ningú. De les altres quatre victòries en l’última dècada al Bernabéu en partit de lliga, una va arribar la temporada de Gerardo Martino com a tècnic (3-4), i les altres tres, amb Pep Guardiola (1-3, 0-2 i l’històric 2-6), que no hi va perdre mai com a tècnic blaugrana. Per a Valverde, va ser la segona victòria com a tècnic al Bernabéu –la primera va ser la temporada 2004/05 amb l’Athletic, amb un 0-2– i es va convertir a més en el desè tècnic blaugrana que obté el triomf en la seva primera visita en lliga al camp del Madrid.

L’últim 0-3 del Barça al Bernabéu per cert, va ser també aquest segle, la temporada 2005/06, també amb Messi al camp. El 19 de novembre del 2005, el gran protagonista va ser Ronaldinho, que va fer dos dels tres gols –l’altre, el que va servir per obrir la llauna, va ser d’Eto’o– i va ser aplaudit pel públic de Chamartín.

REPTE ACONSEGUIT

Temporada 2017/18 0-3
Suárez, Messi (p.) i Aleix Vidal
Temporada 2016/17 2-3
Casemiro i James / Messi (2) i Rakitic
Temporada 2015/16 0-4
Suárez (2), Neymar i Iniesta
Temporada 2014/15 3-1
C.Ronaldo, Pepe i Benzema / Neymar
Temporada 2013/14 3-4
Benzema (2) i C. Ronaldo / Iniesta i Messi (3, 2 de penal)
Temporada 2012/13 2-1
Benzema i S. Ramos / Messi
Temporada 2011/12 1-3
Benzema / Alexis, Marcelo p.p. i Cesc
Temporada 2010/11 1-1
C. Ronaldo (p.) / Messi (p.)
Temporada 2009/10 0-2
Messi i Pedro
Temporada 2008/09 2-6
Higuain i S. Ramos / Henry (2), Puyol, Messi (2) i Piqué 7 VICTÒRIES, 1 EMPAT i 2 DERROTES 28 GOLS A FAVOR i 14 GOLS EN CONTRA
Valverde no vencia al Bernabéu des de la temporada 2004/05, com a tècnic de l’Athletic
Aquesta dècada el Barça hi ha guanyat amb Pep, Martino, Lucho, i ara el Txingurri
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)