Barça

Una millora prioritària

Mercat. Els prop de 85 milions d’euros que pagarà el Liverpool per Virgil van Dijk reflecteixen la necessitat d’accelerar la millora del contracte d’Umtiti i ampliar la seva clàusula per evitar riscos

L’ampliació i millora del contracte de Samuel Umtiti és una de les carpetes pendents d’enllestir per la secretaria tècnica del Barça. El club ja ha iniciat la feina, conscient de la necessitat de canviar amb certa celeritat les condicions contractuals del defensa francès, i encara més tenint en compte que l’actual clàusula de rescissió, xifrada en 60 milions d’euros, fa que sigui un objectiu accessible a nivell econòmic per als principals clubs europeus, sobretot els de la Premier. Així ho reflecteixen els últims moviments registrats en el mercat futbolístic, començant pel traspàs de Virgil van Dijk, que es farà efectiu durant la finestra de fitxatges d’hivern que s’obrirà l’1 de gener. Ni més ni menys que 84,3 milions d’euros pagarà el Liverpool al Southampton per adquirir els serveis del jugador holandès de 26 anys, que s’erigeix en el defensa més car de la història.

El fitxatge de Van Dijk confirma la tendència alcista del mercat que ja es va observar l’estiu passat i que afecta totes les posicions. De fet, quatre dels 10 defenses més cars en el rànquing històric de traspassos s’han afegit durant el 2017 (vegeu la taula annexa). Rere Van Dijk, se situa Benjamin Mendy, pel qual el Manchester City va invertir 57,5 milions d’euros per tancar l’operació amb el seu club d’origen. Els citizens també van fer efectiu el fitxatge de Kyle Walker l’estiu passat per 51 milions d’euros, mentre que un any abans en van desemborsar 55,6 per portar John Stones de València a Manchester. De fet, la forta inversió que ha realitzat l’equip dirigit per Pep Guardiola per regenerar la seva defensa es reflecteix en el fet d’haver fitxat quatre dels 10 defenses més cars de la història del futbol fins ara. Un altre dels moviments destacats de l’estiu passat va ser el traspàs de Leonardo Bonucci, un símbol de la Juventus que va canviar la samarreta bianconera per la del Milan en tancar-se l’operació per 42 milions d’euros.

Aquestes xifres evidencien la necessitat de millorar el contracte d’Umtiti per tal de blindar el seu futur al club blaugrana. El defensa francès, amb contracte vigent fins al 2021, va aterrar al Barça l’estiu del 2016 després que el club blaugrana pagués a l’Olympique de Lió 25 milions d’euros. Una inversió que, un any i mig després, s’adverteix com una de les més encertades que ha fet la secretaria tècnica del Barça en els darrers anys pel gran rendiment que està oferint el jugador. De fet, amb 24 anys, s’ha erigit en un dels puntals de l’eix de la defensa blaugrana, juntament amb Piqué, gràcies a un físic privilegiat que combina amb la solvència amb la pilota als peus. Unes qualitats que, més enllà del Barça, també li han permès consolidar-se en la selecció francesa absoluta amb credencials de titular. Una progressió que ja el situen com un dels millors centrals del continent, amb l’atenció que això desperta en molts clubs.

Virgil van Dijk 84,3 milions
2017 (del Southampton a Liverpool)
Benjamin Mendy 57,5
2017 (de Mónaco a Man. City)
John Stones 55,6
2016 (de l’Everton a Man. City)
Kyle Walker 51
2017 (del Tottenham al Man. City)
David Luiz 49,5
2014 (del Chelsea PSG)
Rio Ferdinand 46
2002 (del Leeds al Man. United)
Nicolás Otamendi 44,6
2015 (del València al Man. City)
Leonardo Bonucci 42
2017 (de la Juventus al Milan)
Thiago Silva 42
2012 (del Milan al PSG)
Lilian Thuran 41,5
2001 (del Parma a la Juventus)

MERCAT

Durant el 2017 s’han fitxat quatre dels 10 defenses més cars de la història
La progressió del francès ha fet que la clàusula de 60 milions hagi quedat curta

Retorn previst per a inicis de febrer

Des del 2 de desembre passat, que va patir un trencament al bíceps femoral de la cama dreta durant el Barça-Celta, Samuel Umtiti treballa per recuperar-se de la lesió amb l’objectiu de poder tornar a l’acció a principis de febrer, un cop es compleixin els dos mesos de baixa previstos. La previsió assenyala cap a l’Espanyol-Barça del 4 de febrer com a possible data de reaparició. Tot i això, en cas d’escurçar terminis, podria tornar a finals de gener coincidint amb l’anada de semifinals de la copa, sempre i quan els blaugrana es classifiquin per aquesta eliminatòria. En absència d’Umtiti, Thomas Vermaelen ha fet un pas endavant a l’hora de reivindicar la seva vàlua com a jugador blaugrana. El belga ha aprofitat la baixa d’Umtiti per mostrar les seves capacitats com a central de garanties, fent mèrits per guanyar-se la consideració de tercer central blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)