Barça

Futbol de base

Supremacia blaugrana

El futbol de base del Barça va tancar l’any 2017 amb un altre èxit, el triomf de l’infantil B de David Sánchez en el prestigiós i mediàtic torneig internacional La Liga Promises d’Arona

El Barça ha guanyat les tres últimes edicions i sis dels set últims tornejos que ha organitzat la Lliga de Futbol Professional

“Aquí es demostra la bona feina que fa el clubdes de fa molts anys i que la nostra aposta és bona”, diu David Sánchez

L’any 2017 va acabar de manera excel·lent per al primer equip. Amb un 0-3 al Santiago Bernabéu i amb nou punts d’avantatge sobre el segon classificat, l’Atlético de Madrid, en la lliga. També va tenir un final d’any brillant el futbol de base blaugrana, amb la conquesta del torneig internacional La Liga Promises, disputat a la localitat d’Arona, a Tenerife. L’infantil B, que dirigeix David Sánchez, va ser l’encarregat de mostrar la supremacia blaugrana en aquest torneig. El Barça ha guanyat les tres últimes edicions i sis dels set últims tornejos que organitza la LFP, comptant també el que es juga cada estiu amb presència de tots els clubs de primera divisió. Va guanyar aquest mateix equip, quan els nois eren alevins, el que es va disputar l’estiu passat a Vila-real, tot i que només quatre jugadors han repetit: Marc Bombardó, Llorenç Ferrés, Gerard Hernández i Iker Bravo. Tampoc hi era a Vila-real David Sánchez, que va agafar a l’agost un grup de nanos del qual en coneixia uns quants que havia tingut en l’etapa de prebenjamins. David Sánchez és la dotzena temporada que és al futbol de base, comptant els tres anys que va treballar a l’Escola, i defensa la manera de treballar del futbol de base blaugrana. “Sé que hi ha gent que ha dit que no es treballa de la mateixa manera que fa uns anys, però no és així. Sempre som fidels al nostre estil, que es va crear fa molts anys. Es pot veure en els entrenaments i en els partits. Les consignes sempre són tenir la pilota, recuperar-la ràpid, anar a buscar el gol...”, diu David Sánchez. L’actual entrenador de l’infantil B creu que en aquest tipus de tornejos, en què el Barça competeix amb els millors equips d’Europa, es pot comprovar que la manera de treballar del futbol de base blaugrana és la correcta. “Aquí es demostra la bona feina que fa el club des de fa molts anys. De tots els entrenadors que han tingut els nanos, que fan que millorin cada dia des que arriben al club; la feina dels observadors, que fa que puguem triar els millors jugadors, dels coordinadors. També es veu aquí que som diferents, per com juguem, perquè sempre volem ser protagonistes i perquè apostem pel talent. Hi ha alguna excepció, però els nostres jugadors no destaquen per l’aspecte físic”, explica David Sánchez, que lamenta el fet que no va poder portar tota la plantilla a Arona. “Podíem portar 12 jugadors i som 23. Va costar fer la tria, però aquest triomf és de tots. Són un grup molt unit. Els que es van quedar no van parar d’enviar missatges d’ànim i vídeos i els que van viatjar els el van dedicar en la fotografia final”.

Una vegada guanyat el torneig, l’entrenador de l’infantil B blaugrana reconeix que sempre és especial per als nois aquest tipus de competicions. “Aquests tornejos són diferents, els han vist des de petits a la tele i tenen moltes ganes de guanyar. Són tornejos mediàtics i sempre estan més nerviosos, però aquí el que fem és mostrar la manera de treballar de tot l’any”, explica David Sánchez, que no vol destacar un dels nanos per sobre dels altres. “És cert que Cristo ha estat el millor jugador i el màxim golejador. És un noi que va arribar aquest estiu des d’Almeria. Havia jugat al Màlaga. És molt noble, treballador i s’està adaptant molt bé al nostre estil. Però tots els nanos que són a la plantilla tenen molta qualitat. Tots els que hi són pensem que poden arribar. Tots tenen condicions per progressar, després el temps dirà i decidirà. Són molt joves encara.”

Un dels perills amb què s’enfronta cada estiu el futbol de base blaugrana és la fuga de futbolistes, especialment cap al futbol anglès. David Sánchez creu que sempre serà inevitable que algun nano acabi marxant, però diu que al Barça el que busquen és “la fidelitat”. “Volem que el nano que està amb nosaltres senti els colors i tingui molt clar que el seu objectiu és jugar al Camp Nou. Nosaltres treballem, entre altres coses, per guanyar aquesta fidelitat”, afirma.

I ara uns dies per descansar i després a continuar treballant i assimilant un èxit que ha estat mediàtic, amb el que això pot comportar, per exemple, a les xarxes socials. “En el club estem treballant molt en tot això. Sabem que els temps evolucionen i és el que hi ha, però mirem d’educar-los en aquest sentit. Intentem que sentin el futbol i que sàpiguen que tot costa molt. Que arribar costa molt”, conclou David Sánchez.

Les xifres
3
títols
consecutius suma el Barça del torneig internacional La Liga Promises
5
gols
va fer Cristóbal Muñoz, Cristo, en el torneig; va ser el màxim golejador de la competició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)