Barça

El rival a la copa

Celta-Barça

Pione assisteix, Aspas marca

Pione Sisto i Iago Aspas són l’ànima d’aquest Celta d’Unzué. El danès encapçala la llista de màxims assistents del futbol europeu i el de Moaña és el segon màxim golejador de la lliga

L’un, obligat a fugir d’Uganda i de la seva Kampala natal amb la seva família, amb només dos mesos de vida, l’abril del 95. L’altre, natural de Moaña, gallec de naixement i de cor. Profeta a la seva terra. Ni Liverpool, ni Sevilla. Vigo és la seva única zona de confort. Enlloc com a casa. El futbol de Iago Aspas respira accent gallec, el futbol de Pione Sisto és plurilingüe. A Pione la vida el va obligar a trencar amb les seves arrels i créixer com a refugiat de guerra a Dinamarca. Sang africana i personalitat nòrdica. Allà es va forjar el Pione persona i va néixer Pione el futbolista. A Iago Aspas l’enyorança per la seva terra el va convidar a tornar després de dues experiències futbolístiques fallides lluny de casa. Aspas, tota una vida a Vigo, cor celeste des dels 9 anys. Sisto, pura supervivència, format al Midtjylland i tot just vivint ara la seva segona temporada a Balaídos. L’un, díscol i rebel. L’altre, una esponja d’integració. Dues ànimes oposades, als antípodes del concepte adaptació l’un respecte de l’altre. L’adaptació al medi els separa, però el futbol els uneix. Feliços tots dos amb una pilota als peus. L’un, tot potència a la banda; l’altre, pur talent. La societat ideal per Juan Carlos Unzué al Celta.

Pione Sisto assisteix, Iago Aspas marca. El gallec és l’ànima d’aquest Celta. 11 gols suma ja aquesta temporada. El segon màxim golejador de la lliga per darrera només de Leo Messi (15). El de Moaña ve de fer 6 gols en els últims cinc partits oficials –10 en els últims dotze– i ja sap què és marcar contra el Barça aquesta temporada. Ho va fer en la visita al Camp Nou del mes de desembre (2-2) i vol repetir ara en la copa. Aspas suma també dues assistències, però aquí Pione Sisto és qui menja a part. El futbolista nacionalitzat danès és el millor assistent del futbol espanyol, davant del mateix Messi, Fornals i Guardado (6). Sols Neymar, De Bruyne i Philipp Max igualen les seves 9 assistències en la resta del futbol europeu. El Barça està avisat de cara a demà (19 h).

11
gols
ha fet Iago Aspas des de principi de temporada, només quatre menys que Leo Messi. El de Moaña ja va marcar contra el Barça ara fa un mes a la lliga.
9
assistències
suma ja Pione Sisto. El millor de primera divisió en aquesta faceta. De les grans lligues europees, només l’igualen Neymar, De Bruyne i Philippe Max.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)