Barça

El protagonista

Diego López

‘O Pulpo’ capgira el guió

El porter gallec es va convertir en el gran heroi del partit en fer un gir transcendental al derbi en aturar un penal a Messi en el minut 61

Suplent de Pau a la lliga, ahir va viure un partit màgic per reivindicar-se

Diego López es va coronar ahir com el gran protagonista del partit d’anada de quarts de final de copa. El gallec es va vestir d’heroi per aturar un penal a Leo Messi en el minut 61. El de Paradela es va llançar de manera felina al cantó esquerre de la porteria per posar una mà impossible que feia esclatar de joia les grades de Cornellà. El porter aixecava el seu puny a l’aire en comunió amb l’afició. Diego López sabia que era el seu moment. Afrontava el partit d’ahir com un repte personal. Era una fita que tenia apuntada en el calendari. Fa poc més d’un any es va lesionar en una topada fortuïta amb Luis Suárez al Camp Nou. Una ferida al seu genoll dret el va obligar a passar per la sala d’operacions al maig per una bursitis. El temps de recuperació li va fer perdre la pretemporada i aquí és on Pau López li va treure la titularitat gràcies a les seves bones prestacions. El gallec havia de treballar en silenci. Serrar les dents i conformar-se a mostrar el seu gran talent a la copa. Eliminats el Tenerife i el Llevant, el partit contra el Barça era un premi gran per recuperar l’autoestima. Necessitava fer un partit gran i endollar-se de nou als bioritmes competitius que el van erigir en un dels eixos vertebradors de l’equip la passada temporada, en què va assolir el rècord històric de l’Espanyol d’imbatibilitat en lliga. O Pulpo no va tenir gaire feina al llarg del partit però va fer un treball meticulós quan li va tocar. Ja va deixar una gran aturada en un xut potent de Sergio Busquets posant una bona mà. Llavors va arribar el clímax. L’aturada del penal a Messi. L’argentí és un jugador prodigiós, el millor del planeta, però té un curtcircuit amb els penals. En tota la seva carrera ha fallat un 24% de les penes màximes. És a dir, de quatre penals xutats en falla un. L’estadística també és capritxosa i situa el gallec com l’únic porter que ha aturat dos penals a Messi en tota la seva carrera. La cosa no queda aquí i Diego López va ser el primer porter que va aturar un penal a l’argentí. El gallec defensava la porteria del Vila-real i corria l’any 2008.

El penal va ser un gir copernicà pel guió que vivia el partit. Messi es va perdre i va desconnectar del partit i l’Espanyol va seguir un camí invers. Va agafar vitamines i fortalesa mental per ofegar encara més el Barça, que no trobava línies de passades. El pla de Quique Sánchez Flores es va fer més ferm i va esclatar la bogeria fins al gol de Melendo, 2 minuts abans del final, que donava una victòria històrica a l’Espanyol, que guanyava per primera vegada el seu etern rival al RCDE Stadium. Un guió de cine, el més jovenet de l’equip marcava i el més veterà posava la benzina emocional per donar un nou aire al partit.

Semblava impossible que l’Espanyol pogués guanyar un gegant com el Barça però el penal errat per Messi va fer capgirar la dinàmica del partit i tot gràcies a Diego López i el seu penal aturat a Messi. Una victòria en aquest partit d’anada en espera del que pugui passar d’aquí a una setmana al Camp Nou. L’Espanyol podrà lluir amb orgull que va ser l’equip que ha tallat la ratxa triomfal dels blaugrana, que sumaven 29 partits sense perdre. El derbi d’ahir de copa ja ha deixat dos detalls per a la història però aquesta eliminatòria encara té molt a dir. Queda la tornada al Camp Nou i promet ser trepidant.

2
penals.
Diego López ha aturat dos penals a Messi. El primer, el 2008, i el segon, ahir. És l’únic porter que ho ha fet dues vegades.
24
per cent.
És el percentatge d’errades de Messi des dels onze metres.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)