Barça

Piqué es queda

El Barça anuncia la renovació del central català, que seguirà defensant la samarreta blaugrana fins al 30 de juny del 2022, moment en què tindrà 35 anys

Gerard Piqué mai ha amagat que el seu gran somni en l’aspecte professional és acabar la seva carrera esportiva al Barça, club que s’estima fins al moll de l’os i al qual va arribar amb només deu anys. Potser per això el central català no va dubtar ahir a mostrar la seva alegria a través de les xarxes socials, tot just després que el FC Barcelona anunciés oficialment que havia arribat a un acord amb Piqué, pel qual el contracte del jugador barceloní s’amplia fins al 30 de juny del 2022, moment en què el central tindrà ja 35 anys. Dit d’una altra manera, i com ja va succeir en els casos de Carles Puyol, Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Leo Messi: Piqué defensarà la samarreta del Barça fins que ell vulgui, i més si segueix rendint a un nivell tan alt com fins ara, en què segueix sent el gran líder de la defensa blaugrana. A més, i encara que sigui un tema de menor incidència en el cas concret de Gerard Piqué, amb l’acord de renovació, la clàusula de rescissió del jugador ascendeix fins als 500 milions d’euros, una suma que evita que cap club del món es pugui ni tan sols plantejar el seu fitxatge. Amb l’acord entre les dues parts ja tancat, ara només falta l’acte protocol·lari de la signatura del nou contracte, un fet que es produirà en els propers dies.

El FC Barcelona tanca així una de les renovacions que tenia pendents de segellar abans del final de la temporada, un acord que no ha trigat gaire a concretar-se per la predisposició de Piqué de continuar lligat al club, una intenció que el central sempre ha volgut deixar ben clara.

‘Erasmus’ profitós

Estiu del 2004. L’entorn de Gerard Piqué, que llavors només té 17 anys, anuncia que el jove talent marxa al Manchester United, després d’unes convulses negociacions amb el FC Barcelona que acaben sense fumata blanca. El central, que ho ha guanyat pràcticament tot en les categories inferiors del club, en les quals fa set anys que hi és, veu així esquinçat el seu somni d’arribar al primer equip blaugrana. Per això, quan només quatre temporades després torna per la porta gran per formar part de la primera plantilla, no dubta a admetre les sensacions que va viure la tarda en què es va anunciar el seu fitxatge pel United d’Alex Ferguson, que no va posar cap impediment perquè Piqué tornés a casa seva. “Quan vaig marxar del Barça pensava que seria molt complicat poder tornar-hi. Estar aquí és un somni. Era la primera i l’única opció, i si es podia s’havia d’intentar”, va afirmar el central el dia de la seva presentació, l’estiu del 2008, per formar part del nou projecte encapçalat per Pep Guardiola. Aquells dies, però, es donava per fet que Gerard Piqué, encara jove i sense gaire experiència en l’elit, tornava al Barça per ser el suplent del duo formada per Puyol i Rafa Márquez. El central, però, no va trigar a convèncer tothom del seu enorme nivell, i d’un dia per l’altre es va erigir en una de les grans revelacions d’un equip històric que va acabar assolint el triplet, i amb Piqué homenatjant Luis Enrique en l’inoblidable 2-6 del Santiago Bernabéu. “Sabia que si Pep em donava minuts podia rendir, però mai hauria imaginat que tot aniria tan ràpid”, va admetre quan va acabar la temporada el central, que va tancar el curs amb 44 titularitats i gairebé 4.000 minuts disputats. Acabava de néixer un nou referent barcelonista.

Una dècada prodigiosa

Gerard Piqué està complint enguany la seva desena temporada en el primer equip del FC Barcelona, una dècada meravellosa en què el central ha disputat 422 partits, ha marcat 37 gols i ha guanyat un total de 25 títols, entre els quals tres lligues de campions, tres mundials de clubs, sis lligues i cinc copes del Rei. En tot aquest temps, a més, Piqué s’ha erigit en tot un líder, fins al punt de ser considerat per una bona part de la massa social un autèntic portaveu del club, com ha demostrat, per posar només dos exemples, denunciant públicament el tracte de favor arbitral que rep el Madrid i mostrant el seu profund descontentament pels fets de l’1 d’octubre. La seva transparència, és clar, no agrada a tothom, cosa que també ha generat força polèmiques, com es va apreciar en les repercussions de la piulada que va fer –“Es queda”– fent referència a la continuïtat de Neymar i en l’animadversió que genera la seva presència en la selecció espanyola. Gerard Piqué, com ell mateix no s’ha cansat de repetir, és com és, i no pensa canviar una manera de ser que l’ha dut a erigir-se en un dels grans líders del millor Barça de tots els temps. I encara té un mínim de quatre temporades i mitja més per mirar d’engrandir encara més la seva llegenda.

LES XIFRES

35
anys
tindrà Gerard Piqué el 30 de juny del 2022, moment en què expirarà el seu nou contracte.
500
milions d’euros.
Aquesta és la nova clàusula de rescissió de Piqué, una suma del tot prohibitiva.
25
títols
ha guanyat Piqué amb la samarreta del Barça, entre els quals tres Champions i sis lligues.

La marxa de Mascherano el fa capità

Tot i la seva enorme incidència al vestidor i al club, Piqué mai ha estat capità del primer equip del Barça, una situació que es va donar per feta després de l’adeu de Xavi, però que no es va produir perquè en les votacions dutes a terme al vestidor Mascherano va tenir més suports que Piqué, que va quedar darrere d’Iniesta, Leo Messi, Sergio Busquets i el central argentí. Ara, doncs, tan bon punt s’oficialitzi el traspàs de Mascherano al Hebei Fortune de la lliga xinesa, Piqué es convertirà ipso facto en el quart capità de la plantilla, un fet que de ben segur el central català assumeix amb molt orgull.

Un pas pel futbol de base farcit d’èxits

Piqué va militar durant set temporades en les categories inferiors del Barça, dels deu als disset anys, un període marcat pel seu creixement exponencial com a central i pel munt d’èxits que van assolir els nens d’aquella generació. I és que Piqué va coincidir ni més ni menys que amb talents com ara Messi, Cesc i Víctor Vázquez. Especialment recordat és el cadet del Barça d’Àlex Garcia, que el curs 02/03, amb els talents de la generació del 87, ho va guanyar tot. Aquella va ser l’avantsala del que succeiria anys després, quan alguns d’aquells joves cracs van arribar al Camp Nou, amb Messi, és clar, com a gran estrella, i amb Piqué com a membre destacat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)