Barça

“Un 6-6 contra el Barça? M’encantaria, la veritat”

Quique Setién. El tècnic del Betis, fidel a la seva filosofia futbolística i enaltit després del 3-5 al Sánchez Pizjuán de fa dues jornades, no canviarà el llibre d’estil contra els de Valverde

A Las Palmas fa mesos que enyoren la pissarra de Quique Setién. També la seva filosofia futbolística. Temporada convulsa a Gran Canària. Manolo Márquez, Pako Ayestarán, la transició amb Paquito Ortiz i ara l’arribada de Paco Jémez. La llista és llarga. Massa entrenadors tenint en compte el punt de la pel·lícula en què ens trobem. Més alegria es respira a Sevilla. El matrimoni Setién-Betis viu moments dolços. Las Palmas, cuer. El Betis, setè. La classificació ho diu tot. Els verd-i-blancs estan a només dos punts dels llocs europeus i han guanyat tres dels últims quatre partits. Menció especial per al 3-5 de fa dues jornades al camp de l’etern rival en el derbi sevillà. Victòria per a la història del Betis. La primera vegada que els verd-i-blancs marquen cinc gols al Sánchez Pizjuán. Això és Setién. Millor guanyar 3-5 que 0-2. Futbol atac. Gust pel futbol de combinació i gust pel 4-3-3. Per defensar, millor fer-ho a través de la pilota. Aquest era el model usat quan era entrenador de Las Palmas i morirà amb les mateixes conviccions ara al Betis.

Aquest és el futbol en què creu Setién. És igual si al davant té un equip gran o un equip petit. Precisament aquí és on s’aferren alguns dels seus detractors. Alguns li demanarien un futbol més conservador en segons quins partits. Contra el Barça, per exemple, mai ha puntuat encara. De fet, en dos dels quatre precedents, el seu equip ha estat golejat. No ha estat un bon negoci fins ara mirar de combatre contra els blaugrana amb les mateixes cartes.

En el seu debut amb el Betis en la lliga aquesta mateixa temporada, Setién va perdre 2-0 al Camp Nou (Tosca en pròpia porta i Sergi Roberto). La mateixa sort havia tingut quan era tècnic de Las Palmas. Desfetes per 1-4 (Suárez i 3 de Neymar) i 5-0 (Messi, Arda, Aleix i 2 de Suárez) el curs passat i derrota per 1-2 (Suárez i Neymar) fa dues temporades. El seu repte és clar. L’objectiu personal de cara al Betis-Barça de diumenge al Villamarín és mirar de posar fi a la seva sequera contra els blaugrana. Però el Barça de Valverde arriba a la cita alertat després de l’1-0 del derbi a Cornellà-el Prat en la copa.

El Betis acumula 33 gols a favor i 36 en contra. Això és Setién. Només el líder, el Barça (52), i el València (40) han marcat més gols que els verd-i-blancs en la lliga. Però només el cuer, Las Palmas (46), i el Dépor (37) n’han encaixat més. Per això la pregunta que van fer a Setién ahir en la roda de premsa no sorprèn. Tampoc la resposta: “Un 6-6? M’encantaria. M’agrada el futbol i prefereixo un 6-6 que un 0-0. Respecto els entrenadors conservadors, però jo prefereixo l’espectacle. No valc per a una altra cosa. Segurament som l’equip més entretingut de la lliga. Si ens golegen sortiran els oportunistes, però tenim clar com jugarem. Si passa això donaré la mà a Valverde i sortirem a jugar de la mateixa manera la setmana que ve.” Geni i figura.

LA FRASE

“Som l’equip més entretingut de la lliga. No valc per a una altra cosa. Vull espectacle”

FUTBOL ATREVIT

Només el Barça (52) i el València (40) han fet més gols que el Betis de Setién (36)

MAI CONTRA EL BARÇA

Setién no sap encara què és puntuar contra els blaugrana. Repte per demà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)