Primera divisió

El Barça s’exhibeix davant un Betis combatiu (0-5)

Victòria convincent. Els blaugrana dominen al Benito Villamarín amb una gran actuació de Messi i Suárez. Rakitic, l’altre golejador, ha obert la llauna poc després del descans

El Barça torna a la senda del triomf amb una golejada contra el Betis (0-5) gràcies a una segona meitat estel·lar de tot l’equip i un Messi estratosfèric. Setién i Valverde han presentat dos plantejaments tàctics idèntics sobre el terreny de joc del Benito Villamarín i això ha suposat un partit intens i molt disputat. L’alta pressió verd-i-blanca en els primers quinze minuts ha sorprès el Barça i el Betis ha començant dominant, gaudint fins i tot d’una ocasió clara de Joaquín que no ha trobat porteria. Poc a poc el Barça ha despertat i la primera ocasió blaugrana ha arribat en el minut 25 amb un xut de Sergi Roberto després d’una gran acció de Suárez dintre de l’àrea. El de Reus ha estat el millor jugador de la primera meitat trencant les línies defensives dels sevillans per velocitat.

En el minut 38, Vermaelen s’ha lesionat en una arrencada i ha tingut que abandonar el terreny de joc. Umtiti, que tornava avui a l’equip, ha sortit per ocupar el lloc del belga. Amb l’empat a zero en el marcador s’ha arribat al descans. A la represa, el Barça ha sortit amb major determinació en busca del gol, i l’ha aconseguit en el minut 58. Suárez ha trobat tot sol Rakitic en la frontal de l’àrea i el croata no ha perdonat davant Adán per ficar el 0-1. Amb la llauna oberta, el partit s’ha posat de cara per als blaugrana i una recuperació de Busquets en el centre del camp ha suposat l’inici de la jugada del segon gol cinc minuts després. Messi ha controlat la passada del de Sabadell i ha superat el porter verd-i-blanc amb una gran rematada.

Suárez, després d’una centrada de Rakitic, i de nou Messi, després d’una jugada personal, han anotat el tercer i el quart per al Barça. Amb el partit ja sentenciat, Valverde ha donat entrada a Deulofeu per donar descans a Busquets. El de Riudarenes ha tornat a gaudir de minuts després de no comptar per al tècnic des del duel a Mestalla. De nou la connexió entre Suárez i Messi ha servit per anotar el cinquè i tancar el partit amb una golejada de mèrit davant un rival combatiu. El dijous, nou repte per al Barça en copa davant l’Espanyol.