Barça

Vermaelen es lesiona i Umtiti torna set setmanes després

Coses del destí. El belga es va haver de retirar abans del descans en notar una punxada als isquiotibials de la cuixa esquerra, fet que va provocar la reaparició obligada del central francès

Vermaelen, com en tots els partits que havia disputat des de la seva aparició fulgurant, estava jugant ahir un altre cop a un nivell altíssim. Fi amb la pilota als peus, ben col·locat i atent a l’anticipació. De fet, amb el retorn a la convocatòria d’Umtiti, que fins a la lesió estava sent un dels blaugrana més destacats del curs, havia començat el debat sobre com hauria de gestionar Valverde la rentrée del francès, ja que Vermaelen s’havia guanyat el dret de seguir disputant moltíssims minuts. Tot es va esquinçar, però, poc abans del descans, quan el central va arrencar a córrer per mirar de tallar una cursa de Sergio León, moment en què es va aturar i es va posar la mà a la part de darrere de la cuixa, un gest fatídic que va fer ressorgir tots els fantasmes de la carrera de Vermaelen, un central esplèndid massacrat pels problemes musculars. En acabar el partit, el club va comunicar que el belga té una lesió als isquiotibials de la cuixa esquerra, però que fins avui no se’n sabrà l’abast exacte.

La lesió, és clar, va trastocar els plans de Valverde, que va haver de donar més minuts dels desitjats a Umtiti, que tot just acabava d’entrar a la convocatòria després d’estar-se més d’un mes i mig a la infermeria. El francès, però, no va trigar a demostrar que no ha perdut la forma física, ja que va completar una segona meitat excel·lent.

Un mariscal inesperat

Noranta minuts a Múrcia. Aquesta era l’escassa participació de Vermaelen el 19 de novembre, dia en què Piqué va veure la cinquena groga a Leganés, fet que significava que, amb Mascherano lesionat, el belga hauria de jugar a Mestalla, una situació que va disparar totes les alarmes, tot i que Vermaelen va respondre amb una actuació molt bona. I el seu protagonisme tot just acabava de començar, ja que només una setmana després Umtiti es va lesionar contra el Celta, cosa que de nou va situar el belga en boca de tothom, i ara ja amb un grapat de partits per endavant, i contra rivals com el Madrid, el Vila-real o la Real. I el resultat ha estat un Vermaelen imperial, capaç d’assolir un nivell altíssim amb què ha demostrat per què en l’inici de la seva carrera va ser un dels centrals joves amb més cartell d’Europa. Malauradament, però, després de dotze partits i 1.006 minuts de somni, Vermaelen va tornar a reviure el pitjor dels seus malsons.

UNA LLÀSTIMA

Fins a la lesió, el belga estava signant un altre cop una gran actuació

COM SI RES

Tot i haver estat un mes i mig fora de la competició, Umtiti va rendir a un nivell molt alt

PROTAGONISTA

Vermaelen ha jugat 1.006 minuts en dotze duels en què ha fet d’apagafocs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)