Barça

Barça

Primera divisió

Regularitat contrastada

Amb 18 triomfs i quatre empats en 22 jornades, el Barça de Valverde ha signat l’inici de lliga més immaculat de la seva història

El rècord anterior datava del curs 2009/10, quan l’equip de Guardiola va estar 21 partits sense perdre

El Barça va guanyar les set primeres jornades de lliga

El gol de Gerard Piqué al RCDE Stadium no només va servir perquè el FC Barcelona salvés un punt en un partit en què tot s’havia posat en contra dels interessos blaugrana. I és que gràcies al cop de cap del central, l’equip d’Ernesto Valverde es manté invicte en la lliga després de 22 jornades, un inici de campionat que en clau blaugrana mai havia estat tan immaculat. Fins al derbi de diumenge, el millor començament de lliga era del Barça de Pep Guardiola, que la temporada 2009/10 va estar invicte les 21 primeres jornades, fins que l’Atlético de Madrid, al Vicente Calderón i gràcies als gols de Diego Forlán i Simão (2-1), va trencar la ratxa. Aquella derrota, de fet, va ser l’única que va encaixar en la lliga el Barça, que tot i així es va haver d’esperar fins a l’última jornada, contra el Valladolid (4-0), per poder celebrar el títol, en mantenir un frec a frec espectacular amb el Real Madrid de Mourinho. En tercer lloc, apareix l’inici de lliga del Barça de Tito Vilanova, que la temporada 2012/13 es va mantenir invicte en les primeres 19 jornades. Estadísticament, aquell inici va ser millor que l’actual, ja que en aquella ocasió el Barça només va cedir un empat (2-2 en el clàssic del Camp Nou), mentre que va vèncer els altres 18 enfrontaments. L’equip encarregat de trencar la ratxa, és clar, va ser la Real Sociedad (3-2), que va engrandir encara més el recordat malefici d’Anoeta, que curiosament aquesta temporada ha enviat en orri el Barça d’Ernesto Valverde. Molt més enrere queda ja el quart inici més immaculat, corresponent a la lliga 1984/85, en què l’equip llavors dirigit per Terry Venables va encadenar 15 jornades sense perdre. Val a dir que en cinc d’aquells duels el Barça no va passar de l’empat.

En l’aspecte global, el gran inici del Barça de Valverde encara queda lluny del rècord absolut del campionat, el que va assolir la gran Real Sociedad d’Arkonada, López Ufarte, Satrustegi i companyia, que la temporada 1979/80 es va mantenir invicte en les 32 primeres jornades de lliga, en les quals va sumar 18 victòries i 14 empats. La ratxa, però, va tenir un trist final, ja que precisament l’única desfeta dels txuri-urdin en el campionat, al Sánchez Pizjuán (2-1), no només va provocar que es trenqués el rècord, sinó que a més aquella lliga l’acabés guanyant el Real Madrid. I els blancs són els que ostenten el segon millor inici de partits invictes en el campionat, amb 28 jornades sense perdre. El registre, de la temporada 1988/89, es va aturar a Vigo, on el Celta es va imposar 2-0 al Real Madrid de la quinta del Buitre, que aquella campanya, prèvia al naixement del dream team, va encadenar la seva cinquena lliga.

Solvència inesperada

“Aquests són números que un no pensa en el dia a dia, però que vistos en perspectiva són espectaculars i demostren una molt bona trajectòria en el campionat.” D’aquesta manera, Ernesto Valverde va analitzar diumenge la ratxa en la lliga del seu equip, que sense fer gaire soroll ha aconseguit passar a la història del club. I és que ni el més optimista dels seguidors blaugrana hauria imaginat a mitjan d’agost, després que el Real Madrid de Zinedine Zidane s’emportés amb facilitat la supercopa d’Espanya, que al febrer l’equip superaria el millor inici de lliga assolit per l’històric Barça de Guardiola, i menys quan el fitxatge de Coutinho no es va tancar i quan Dembélé, el fitxatge més il·lusionant, es va lesionar greument a Getafe. El Barça, però, va iniciar la lliga amb set victòries seguides, contra el Betis (2-0), l’Alavés (0-2), l’Espanyol (5-0), el Getafe (1-2), l’Eibar (6-1), el Girona (0-3) i Las Palmas (3-0), i tot i empatar al Wanda Metropolitano en la jornada 8, després va guanyar el Màlaga (0-2), l’Athletic Club (0-2), el Sevilla (2-1), el Leganés (0-3). Potser el joc no era tan espectacular com en altres temporades, però la fiabilitat ja era una qualitat indubtable. I és que després de dotze partits, el Barça havia sumat 34 punts de 36 possibles, i amb 33 gols a favor i només 4 en contra. Després, van venir dos empats, a Mestalla (1-1) i al Camp Nou contra el Celta (2-2), però lluny d’atemorir-se, el Barça va tornar a la senda del triomf, amb set victòries consecutives més, i això que va visitar el Vila-real (0-2), el Real Madrid (0-3) i la Real Sociedad (2-4). 22 partits de lliga després, el conjunt dirigit per Ernesto Valverde, ja temut per tothom, segueix sense saber què és perdre en el campionat. La seva regularitat, doncs, està més que contrastada.

GRANS NÚMEROS

El Barça ha sumat 58 punts de 66 possibles, ha marcat 60 gols i n’ha rebut 11

PRÒXIM OBJECTIU

El segon millor registre el va signar el Madrid la campanya 1988/89, amb 28 duels

ENCARA QUEDA

El rècord històric el té la Real, que el curs 1979/80 no va perdre fins a la jornada 33
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)