Barça

Barça

Primera divisió

El ‘profe’ examinarà demà Yerry Mina en l’onze inicial

Titular dos mesos després. Després de l’aperitiu de la copa, el colombià actuarà contra el Getafe des de l’inici, un fet que no es produeix des del 3 de desembre contra l’Atlético Paranaense

Radamel Falcao, 70 gols oficials amb l’Atlético de Madrid. James Rodríguez, set títols amb el Real Madrid. Carlos Bacca, 59 gols amb la samarreta del Sevilla i ara la del Vila-real. Luis Amaranto Perea, 314 partits oficials i vuit temporades com a colchonero. O fins i tot, per què no, i canviant de registre, aquella mítica escena amb Míchel d’un il·lustre dels anys vuitanta i noranta: Carlos Valderrama. Paraules majors. El sostre és alt. Fins i tot per a un home d’1m95 d’alçada. Són molts els futbolistes colombians que han deixat empremta en el seu pas pel futbol espanyol en els últims anys. Yerry Mina confia a deixar-ne també a Barcelona. Va quedar clar el dia de la seva presentació. És dels que toca de peus a terra i sap que l’exigència del Barça és notable, però ha arribat disposat a triomfar. El camí serà llarg, però de moment ja té l’honor de ser el primer futbolista del seu país a debutar de manera oficial amb el FC Barcelona. Lauro Mosquera el va precedir en un amistós l’any 64, però Yerry Mina sempre serà el primer que ho haurà fet en competició oficial.

Els set minutets de dijous a Mestalla són un bon aperitiu de cara al partit de diumenge. L’espera el Camp Nou. El seu primer partit a casa. La baixa per acumulació de targetes de Samuel Umtiti en la lliga i els problemes físics de Piqué, i l’afegit de la lesió de Thomas Vermaelen –ahir cap dels dos va treballar amb el grup–, situen Yerry Mina com a única opció clara a l’eix de la defensa de cara a la visita del Getafe. Contra el València, en un partit a caixa o faixa per ser a la final de copa, Valverde va protegir el colombià d’un debut arriscat com a titular i Piqué va forçar la màquina per acompanyar Umtiti, però l’exjugador del Palmeiras té anotat en vermell el partit de demà a l’estadi. Veurem quin soci li busca Ernesto per acompanyar-lo a l’eix [Busquets, Digne, algú del filial...], però Yerry Mina jugarà segur des de l’inici si no hi ha cap sorpresa.

Futbolísticament va poder ensenyar poques coses dijous pel poc temps que va estar a la gespa de Mestalla, però és innegable que ha entrat amb bon peu al vestidor. Amb ganes d’aprendre. I sempre amb un somriure. Va cridar l’atenció com el mateix Piqué el va anar a buscar al final del partit quan Undiano Mallenco va xiular. Piqué el va anar a felicitar pel debut i després va ser el mateix Yerry Mina qui es va dirigir a Umtiti per abraçar-s’hi. Cordialitat entre centrals.

Tota la premsa esportiva colombiana va seguir el debut de Yerry Mina amb expectació. Ell era tot felicitat: “Estic agraït a Déu per haver-me donat aquesta oportunitat de debutar. Soc tot alegria. No tinc paraules per descriure-ho. Gràcies al FC Barcelona, gràcies família. Anirem pas a pas agafats de la mà de Déu”, publicava el central a les xarxes socials després de la seva estrena. “Vaig sentir molta felicitat quan el profe em va dir que sortia. Quan vaig tocar la primera bola tenia confiança, perquè els companys m’han donat suport des del primer dia. Ara toca seguir treballant de valent”, va dir també a Barça TV. Contra el Getafe, més. Yerry Mina, per cert, no juga un partit oficial de titular des del 3 de desembre, contra l’Atlético Paranaense. Bon examen demà.

Yerry Mina, amb el debut, eleva a 10 la quota colombiana

L’espanyola és, entre les cinc grans lligues del futbol europeu, la que més futbolistes d’origen colombià té actualment. Després del debut de Yerry Mina en la copa del Rei i en espera de la seva estrena demà en la lliga contra el Getafe, són ja deu els futbolistes colombians que militen en equips del futbol espanyol: Carlos Bacca i Roger Martínez (Vila-real), Daniel Torres (Alavés), Jefferson Lerma (Llevant), Jeison Murillo (València), Luis Muriel (Sevilla), la Roca Sánchez (Espanyol) i Johan Mojica i Bernardo Espinosa (Girona). Presència colombiana en els tres equips catalans de primera. Marlos Moreno (ex-Girona) i Juan José Narváez (ex-Betis) han marxat en el mercat d’hivern al Flamengo i al Còrdova, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)