Barça

futbol

Champions League

Màxima exigència

El Barça torna a la lliga de campions amb un partit molt complicat a Londres, contra el Chelsea, en l’anada dels vuitens de final

Els d’Ernesto Valverde esperen continuar sent sòlids en defensa i fer aquell gol tan important en aquest tipus d’eliminatòries en un camp on el Barça només ha guanyat una vegada en set visites

Torna la Champions per al Barça. I ho fa amb un partit de màxima exigència per a l’equip d’Ernesto Valverde. L’equip blaugrana no acostuma a tenir gaire sort en els sortejos i avui tindrà uns vuitens de final molt complicats, contra el Chelsea, actual campió de la Premier League que aquest curs s’ha vist superat de manera aclaparadora pel City de Pep Guardiola i que lluita per no quedar fora de la lliga de campions la temporada vinent. Les experiències del Barça el curs passat en els partits jugats com a visitant en les eliminatòries europees no van ser bones. Va encaixar un 4-0 a París contra el PSG en els vuitens i un 3-0 a Torí contra la Juventus en els quarts que el va acabar eliminant. Així doncs, els homes de Valverde estan avisats. També és cert que aquest equip és molt més sòlid i consistent que aquell, com ho demostren els números. Només una derrota des de la supercopa, en partit de copa contra l’Espanyol, amb només onze gols encaixats en la lliga i un en la Champions.

Una dificultat afegida serà que al Barça no li prova gaire Stamford Bridge. Només una victòria en les set vegades que l’ha visitat. És un estadi de gran record per al barcelonisme, on es van viure moments per a la història, com el gol d’Iniesta, l’exhibició de Messi davant Del Horno i el gol a peu aturat de Ronaldinho, però també és un estadi on el Barça ha patit molt i on només ha guanyat una vegada, tot i que aquell empat amb gol d’Iniesta gairebé en l’últim minut es podria considerar també una victòria, ja que va classificar l’equip que dirigia Guardiola per a la final de la Champions que després va acabar guanyant a Roma contra el Manchester United. Aquella vegada va guanyar l’eliminatòria el Barça. Tres anys després, el Chelsea va tenir revenja i van ser els londinencs els que van guanyar aquelles semifinals en l’últim enfrontament oficial entre els dos clubs. L’equip que dirigia Di Matteo va acabar aixecant aquella Champions i Guardiola va posar fi dies després a la seva etapa a la banqueta blaugrana.

Aquella eliminatòria tindrà per al record el penal fallat per Messi al Camp Nou que possiblement hauria canviat el desenllaç de l’eliminatòria. I és que tot i aquella exhibició d’un jove Messi davant Del Horno que va provocar la ira de José Mourinho, l’argentí no ha aconseguit mai marcar contra el Chelsea. Serà un altre dels al·licients del partit d’aquest vespre, que Messi posi fi a la seva sequera contra el Chelsea, Com també podria posar-hi fi Luis Suárez, que no marca un gol a Europa fora de casa des de l’any 2015, contra la Roma, i que aquest curs encara no s’ha estrenat en competició europea. Que marqui Suárez, Messi o qualsevol altre jugador és l’objectiu blaugrana en el partit d’avui. Un gol fora de casa val or en aquest tipus d’eliminatòries. L’objectiu serà marcar com també ho serà tenir la solidesa defensiva que està mostrant el Barça durant tot el curs. És per això que Valverde apostarà pel 4-4-2 que tan bé li ha funcionat en els grans partits, amb un equip gairebé calcat al que va derrotar dissabte l’Eibar. Per al Barça, el partit d’Ipurua va ser una exigent prova del que viurà avui. Stamford Bridge té unes dimensions molt semblants a les d’Ipurua, i Antonio Conte, entrenador del Chelsea, té clar que els blaugrana pateixen quan no tenen l’esfèrica, així que pressionarà la sortida de pilota del Barça. Caldrà veure si ho fa tan amunt com ho va fer l’Eibar. Amb el 4-4-2, l’únic dubte de l’onze és la presència de Paulinho. El brasiler no va estar gaire encertat a Ipurua i sembla que se li acaba la benzina. Podria deixar el seu lloc a un André Gomes que sempre compta per a Valverde en aquest tipus de partits, però que no ha tingut presència en els dos últims. Amb Coutinho sense poder jugar aquesta competició, Dembélé, l’altre fitxatge estrella del Barça aquest curs, esperarà a la banqueta una oportunitat, que podria arribar si els blaugrana necessiten obrir el camp per crear perill, tenint en compte que Conte serà fidel al sistema de joc que més li agrada, l’aposta per tres centrals i dos laterals de llarg recorregut.

MESSI I SUÁREZ

L’argentí es vol estrenar contra el Chelsea i l’uruguaià fer el primer gol del curs a Europa

EL SISTEMA

Valverde apostarà pel 4-4-2 amb el dubte de si jugarà André Gomes o Paulinho

“Per estar a dalt, has de jugar bé aquests partits”

F.C.

Eden Hazard és una de les grans estrelles del Chelsea, possiblement el seu jugador més desequilibrant. El belga ha estat comparat amb Messi més d’un cop. Ell no es veu al seu nivell, però té clar què ha de fer per apropar-s’hi. “És bo que et comparin amb els millors, com Messi i Ronaldo, però soc un jugador diferent, juguem en una lliga diferent. Sí que tinc clar que per ser un dels millors, com ells, has de jugar bé aquest tipus de partits, així que tinc un repte en aquesta eliminatòria“, deia ahir Hazard, que reivindicava les possibilitats del seu equip: “Som els campions d’Anglaterra i els podem guanyar.” Hazard és un dels jugadors que estan en l’òrbita del Madrid per al curs vinent. Ahir, no va donar pistes: “M’interessa aquest partit. Fa sis anys que soc al Chelsea, tinc dos anys més de contracte i no penso en el futur. Només sé que estic bé aquí i la meva família, també.”

Conte: “Messi crea oportunitats que ningú veu”

F.C.

Antonio Conte, entrenador del Chelsea estava qüestionat fa setmanes per haver dit gairebé adeu a la Premier. Ha guanyat crèdit darrerament, i l’eliminatòria contra el Barça serà molt important per a ell. Té clar què ha de fer el seu equip. “És un repte jugar contra un equip fantàstic, un dels millors del món, amb jugadors fantàstics, com Messi, Suárez, Iniesta... Són líders i estan en la final de la copa. Hem de tenir cura, però també ambició. Sempre tenen oportunitats per marcar. Hem de ser compactes, saber patir sense la pilota i quan la tinguem mirar de fer el que sabem. Si volem guanyar, hem de jugar un partit perfecte”, deia l’italià, que va lloar especialment Messi: “Estem parlant del millor jugador del món, té la capacitat de solucionar situacions, de crear ocasions que ningú veu. Però també tenen un davanter com Suárez. És un equip molt perillós.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)