Messi salva els mobles en un partit apàtic del Barça (1-1)

Bon resultat. L’argentí, en una acció aïllada a un quart d’hora del final, ha fet un empat d’una valor incalculable, amb 1-0 en el marcador i amb els blaugrana incapaços de generar perill

El Barça ha sortit viu aquesta nit d’Stamford Bridge gràcies a un gol de Messi en el minut 75, una diana d’un preu incalculable, ja que l’1-0 hauria estat un resultat nefast de cara al duel del Camp Nou. Una altra cosa, però, han estat les sensacions, ja que el gol de Messi, precedit d’una errada del Chelsea, ha estat l’únic xut entre els tres pals en tot el partit dels blaugrana, que no han sabut traduir el domini de la possessió en ocasions.

Des d’un primer moment s’ha vist clar quin seria el guió del partit. El Barça, amb el control de la pilota –hi ha hagut moments en què ha superat el 75% de la possessió–, davant d’un Chelsea molt ben ordenat al darrere. El problema, però, és que als blaugrana els hi ha faltat profunditat, el que ha provocat que Courtois no hagi hagut d’intervenir en cap ocasió en el primer temps. El Chelsea, en canvi, i malgrat la bona feina del Barça en les recuperacions després de pèrdua, sí ha estat capaç de generar perill, en aprofitar els espais per sortir en velocitat. Les dues oportunitats més clares dels blues ha estat protagonitzades per Willian, el millor jugador del primer temps, que en els minuts 33 i 41 ha estavellat la pilota al pal, amb dos potents xuts des de la frontal. I després ho va provat Hazard, amb una volea que ha sortit per damunt del travesser (43’).

Un gol importantíssim

I la dinàmica s’han mantingut després de la represa, tot i que amb el Chelsea, aparentment, menys perillós, ja que en el primer quart d’hora ha estat incapaç de sortir del seu camp. Tot i així, en una acció aïllada, un córner, ha arribat l’1-0. El Chelsea l’ha executat en curt i Hazard ha cedit la pilota a Willian, que sol en la frontal, ha superat Ter Stegen amb un xut ajustat (62’). El gol ha descentrat el Barça, que tot i mantenir la possessió ha mirat de buscar l’empat precipitadament, el que ha provocat que una vegada rere una altra els atacs topessin amb el mur anglès. I quan semblava que la situació començava a ser dramàtica, ja que el Chelsea ha començat a trobar espais al contraatac, el Barça ha fet l’1-1, en una acció que ha començat amb una pèrdua de pilota de Christiansen, que li ha regalat la pilota a Iniesta. El manxec ha fet la passada enrere per a Messi, que ha marcat amb un xut ras (75’), una diana d’una importància sideral en una competició en què els gols a domicili acostumen a valdre moltíssim. La tornada, el 14 de març, al Camp Nou.