Barça

futbol

barça

El Barça lliga Arthur

El club blaugrana pagarà 30 milions d’euros fixes més nou en variables al Gremio pel migcampista brasiler, que molt probablement aterrarà al Camp Nou en el mes de gener del 2019

L’operació ja comptabilitzarà en el següent exercici econòmic

Arthur Melo, migcampista brasiler de 21 anys del Gremio de Porto Alegre, serà jugador del FC Barcelona la propera temporada, després que ahir tots dos clubs tanquessin una operació que la direcció esportiva blaugrana feia mesos que treballava a foc lent. Concretament, l’acord fixa que el Barça s’assegura una opció de compra per Arthur per al proper mes de juliol de 30 milions d’euros fixes més nou en variables, un termini fixat més enllà del 30 de juny perquè l’operació quedi emmarcada en el següent exercici econòmic i, d’aquesta manera, permeti que quadrin els números pressupostats pel Barça. Tot i així, tot apunta a que Arthur no vestirà de blaugrana fins el gener del 2019, ja que a hores les tres places d’extracomunitaris disponibles en la primera plantilla estan cobertes per Yerry Mina, Paulinho i Coutinho. En el cas que la incorporació d’Arthur Melo passés a ser una prioritat, llavors al Barça no li quedaria més remei que cedir a Yerry Mina per, d’aquesta manera, alliberar una plaça per al brasiler. En un principi, però, la intenció dels blaugrana és mantenir al central colombià i que abans del mes de gener Philippe Coutinho assoleixi la nacionalitat portuguesa, el que obriria de bat a bat les portes d’Arthur de cara al segon tram de la temporada 2018/19. Aquesta situació, a més, també és vista amb molt bons ulls pel Gremio de Porto Alegre, que d’aquesta manera podria disposar d’un dels seus referents per a la propera edició de la copa Libertadores, una competició de la qual és el vigent campió. Al Barça, a més, també li agrada l’opció d’allargar uns mesos l’aterratge d’Arthur Melo, perquè el migcampista brasiler assoleixi així una mica més d’experiència abans d’iniciar la seva carrera en el futbol europeu. Sigui al juliol o al gener, però, del que no hi ha dubtes és que Arthur acabarà la propera temporada defensa els colors blaugrana.

A poc a poc i bona lletra

“Estic ansiós per fitxar pel Barça”. Així de rotund es va mostrar Arthur Melo fa menys d’una setmana en ser qüestionat pel seu possible aterratge al Camp Nou, moment en què, després de setmanes de negociacions, l’operació estava a un pas de tancar-se definitivament. I és que precisament el desig d’Arthur de fitxar pel Barça ha estat un dels punts fonamentals perquè tot hagi acabat satisfactòriament, ja que en tot aquest període hi ha hagut varis clubs europeus que han picat a la seva porta, obrint l’opció que el Gremio encetés una subhasta que hauria encarit, i molt, el preu final del traspàs.

Després d’uns contactes inicials entre la direcció esportiva del Barça i l’entorn del jugador, l’operació es va començar a tenyir de blaugrana a finals del mes de novembre, quan Robert Fernández, secretari tècnic del Barça, i el seu col·laborador Urbano Ortega es van desplaçar a Buenos Aires per viure in situ el Lanús-Gremio corresponent a la tornada de la final de la copa Libertadores i, d’aquesta manera, seguir de ben aprop l’actuació d’Arthur. En el partit, en què el conjunt brasiler es va proclamar campió de Sud-amèrica, el migcampista va signar 50 grans minuts, abans d’haver de marxar als vestidors en rebre una dura entrada en el turmell esquerre. La lesió, de fet, va ser greu, ja que el va deixar fora de joc durant 100 dies, però tot i així Robert Fernández va seguir el pla previst i va reunir-se amb el jugador per fer-li saber la intenció del Barça per fitxar-lo. Va ser, de fet, la famosa trobada en què Arthur Melo es va acabar fent una fotografia amb la samarreta del FC Barcelona, una instantània que, en un primer moment, no va fer gaire gràcia, ja que es va considerar que el Gremio de Porto Alegre la podria usar per pujar el preu del traspàs, però que a la llarga va resultar ser tot un encert, ja que el club brasiler es va quedar sense l’opció d’iniciar una subhasta, en veure clar que Arthur només volia fitxar pel Barça. A partir d’aquell moment, i amb l’acord amb el jugador brasiler ja tancat, la tasca de la direcció esportiva del FC Barcelona va ser la d’anar acostant postures amb un Gremio interessat en vendre en no travessar una bona situació econòmica, però també recelós en perdre un dels seus referents tot just abans de l’inici de la copa Libertadores d’enguany. I és aquí on el Barça va posar damunt de la taula l’opció d’estirar la incorporació d’Arthur fins el gener del 2019, però garantint-se la possibilitat de fitxar-lo abans, per si succeeix algun imprevist, com podria ser, per exemple, l’adéu inesperat d’Iniesta.

En un principi, està previst que el Barça pagui 15 milions d’euros al juliol i els altres 15 al gener, mentre que dels nou milions de variables una part força important seran de fàcil compliment. Tot plegat va acabar per convèncer als executius del Gremio de Porto Alegre, que ahir van donar el vistiplau a l’operació. Arthur, doncs, ja està lligat.

EXTRACOMUNITARIS

Arthur només vindrà al juliol si hi ha algun imprevist, el que obligaria a cedir a Yerry Mina

PLAÇA ALLIBERADA

Al gener s’espera que Philippe Coutinho ja tingui passaport portuguès

SENSE SUBHASTES

L’actitud d’Arthur, que només volia fitxar pel Barça, ha estat decisiva en l’operació

MILLOR AL 2019

Gremio veu amb bons ulls poder quedar-se’l fins al gener, per gaudir-lo en la Libertadores

El 34è brasiler del Barça

Arthur serà el 34è brasiler que vesteix la samarreta del Barça, certificant així un idil·li històric del club blaugrana amb el futbol del país sud-americà que va néixer al 1931, quan Fausto dos Santos i Jaguaré van encetar la relació. En els següents 62 anys, però, només set brasilers van vestir de blaugrana, Evaristo, Walter Machado, Marinho, Bio, Roberto Dinamica, Cleo i Aloisio, fins que l’aterratge de Romario, al 1993, ho va canviar tot. I és que després van venir Ronaldo, Giovanni, Sonny Anderson i Rivaldo, grans jugadors que van anar seguits d’altres de menys bon record com Motta, Rochemback i Geovanni. La situació va tornar a canviar amb Ronaldinho, l’ídol de tota una generació, que va anar seguit de bons fitxatges com Belletti, Sylvinho i Edmilson. I després dels nyaps protagonitzats per Keirrison i Henrique, va ser el torn d’Alves, un dels millors brasilers de la història del Barça. Els següents en arribar van ser Maxwell i Adriano, que van anar seguits de Neymar, Douglas, Rafinha i Marlon. I els últims, és clar, han estat Paulinho i Coutinho, els predecessors d’Arthur, el 34è.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)