Barça

Des dels anys 30, cap equip ha estat una lliga invicte

Història. Aquesta impressionant fita va ser aconseguida per l’Athletic i el Madrid quan la lliga només era de divuit partits i de deu equips

El Barça de Valverde no està tan lluny d’aconseguir una fita que no es veu des dels anys trenta i que és guanyar una lliga sense perdre cap partit. Això només ho han fet l’Athletic Club de Bilbao, la temporada 1929/30, i el Real Madrid, el curs 1931/32. En aquella època, l’equip basc tenia un gran equip i es van proclamar campions dominant la lliga de principi a final. L’entrenador d’aquell equip campió era l’anglès Frederick Pentland. El Real Madrid va guanyar el títol sense perdre ni un partit quan Zamora defensava la porteria.

Cal tenir en compte, però, que en aquell període la lliga se la disputaven només deu equips i que constava de divuit partits. La temporada 2009/10, el Barça de Pep Guardiola va estar a punt d’afegir-se a aquesta llista perquè va acabar la temporada amb un balanç de 31 partits guanyats, 6 empats i només 1 derrota.

Si els de Valverde aconsegueixen guanyar els nou partits de lliga que queden, al marge de quedar invictes, podrien empatar amb els dos equips que van guanyar més partits de lliga: els 32 del Barça de Tito Vilanova (2012/13) i el Real Madrid de Mourinho (2011/12). Els blaugrana també tenen encara al seu abast poder acabar la lliga superant els 100 punts. Ara en tenen 75, i encara se n’han de jugar 27. Si els sumen tots, arribaran als 102 punts, una xifra que mai cap equip ha assolit.

BEN A PROP

Amb Guardiola (2009/10) l’equip va fer un balanç de 31 victòries, 6 empats i 1 derrota

MÉS RÈCORDS

Podrien assolir el màxim nombre de victòries en la lliga i superar els 100 punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)