Barça

Estan avisats

Les molèsties físiques no impedeixen a Leo Messi ser la principal amenaça per a la Roma, tal com va demostrar a Sevilla

L’argentí ja ha marcat dos gols als italians, la temporada 2015/16 en la fase de grups

No és fàcil ser Leo Messi. Només has de meravellar el món en gairebé cada partit, fer-ho com si marcar gols et sortís de manera tan natural com caminar, ser decisiu cada cop que toques la pilota i atemorir tots els teus rivals. Aquest últim pas és el que resumeix l’essència de Messi. I és que malgrat que arrossega molèsties musculars que ja el van deixar en blanc durant l’aturada per seleccions i que van obligar Ernesto Valverde a deixar-lo a la banqueta en la primera meitat del partit contra el Sevilla de diumenge, Messi continua sent l’arma més perillosa del Barça i la més temuda pel rival de torn. Aquesta setmana, li toca a la Roma. El Sánchez Pizjuán va tornar a veure com el 10 blaugrana no té miraments, ni tan sols quan el rival ja té coll avall la victòria.

Aquesta temporada, Messi està sent molt més que el jugador estrella, el golejador i la referència. El davanter de Rosario està sent el director de l’equip, el que marca el ritme en tot moment i el termòmetre dels de Valverde. I per això s’entén molt millor el curs del conjunt blaugrana, que només han perdut un partit. El tècnic blaugrana ja ho va reconèixer després de l’empat a Sevilla, que “amb Messi o sense, tots els equips són diferents”, i el Barça no és una excepció. I dimecres, Leo Messi serà al camp, sortirà a l’onze titular per donar el tret de sortida als quarts de final de la Champions, en què espera tenir la mateixa sort que contra el Chelsea. I, si cal, si l’equip ho necessita, si el futur del Barça a Europa ha de passar per les seves botes, de ben segur que tornarà a ser decisiu com ho va ser contra el conjunt anglès. En l’última cita de l’argentí amb la Champions League ja va demostrar que no té cap pressa per deixar la competició europea, i es va carregar ben aviat l’equip a les espatlles per deixar ben clar que amb ell al camp tot és possible. Aquella nit, contra el Chelsea, va acabar amb dues dianes i una assistència de Messi, i el Barça en el bombo dels quarts, i és que l’idil·li del millor del món amb Europa ve de lluny. De fet, l’últim gol del blaugrana al Chelsea va ser el número 100 en la màxima competició europea en els 123 partits que ha disputat fins ara. Aquesta temporada ja suma sis gols en els vuit partits disputats, i ha signat dos doblets, segurament, contra els dos rivals més complicats amb què els blaugrana s’han creuat fins ara, la Juventus en la fase de grups i el Chelsea en els vuitens. I res fa pensar que aquesta fantàstica i llarga ratxa s’hagi de trencar en un moment proper. I encara menys ara, en la fase decisiva de la competició, que són en els què més còmode se sent Messi.

En els moments decisius, i en els complicats, els culers saben que Messi hi serà, i de quina manera. També quan acumula ja dues setmanes sense competir, com li va passar al Sánchez Pizjuán després de perdre’s els dos partits amistosos de l’Argentina per unes molèsties físiques. També llavors, quan el seu cos no està al cent per cent, Messi hi és. I arriba en ratxa, perquè el blaugrana encadena set partits marcant –no es queda en blanc des de la victòria contra l’Eibar a mitjan del mes de febrer–, com a mínim, un gol, i marcant fins a dos doblets –en la golejada 6-1 contra el Girona i en el triomf contra el Chelsea.

La Roma ja l’ha tastat

Leo Messi s’ha enfrontat dues vegades amb la Roma, i els italians ja han tastat la seva medicina. Va ser en un partit de la fase de grups de l’edició de la Champions League de la temporada 2015/16. L’equip giallorosso va sortir golejat del Camp Nou, amb un 6-1 a la maleta en què l’astre argentí havia col·laborat amb dues dianes. Curiosament, Messi va jugar aquell partit després de recuperar-se d’un trencament del lligament col·lateral del genoll esquerre que s’havia fet dos mesos abans en un partit contra Las Palmas, i que el va deixar fora dels terrenys de joc durant dos mesos. En aquella ocasió, Leo Messi arribava a l’enfrontament contra la Roma després de disputar només 34 minuts en la segona part al Santiago Bernabéu. Contra el conjunt italià, Luis Enrique el va fer sortir d’inici,i l’argentí va demostrar que sí, que ja estava totalment recuperat, amb dues dianes.

La situació és, aquesta vegada, bastant diferent, perquè les molèsties de l’argentí no es poden ni comparar amb la greu lesió que va tenir fa dues temporades, però el paral·lelisme evident segur que desanimarà una miqueta més l’afició de la Roma, que ja sap quin peu calça Messi.

MOMENT DOLÇ

Leo Messi està oferint un nivell molt alt aquest curs i ho vol tornar a fer a Europa

LES XIFRES

6
dianes
acumula en l’actual edició de la Champions, amb dos doblets, contra la Juventus i el Chelsea.
2
gols
ha marcat a la Roma. Va ser en la fase de grups de la temporada 2015/16.
7
partits
consecutius marcant suma ja l’argentí, que no es queda en blanc des del 17 de febrer.

MOLÈSTIES

Ja va demostrar a Sevilla que, malgrat no estar al cent per cent, sempre és decisiu

ÚLTIM RECORD

El partit contra el Chelsea continua en la memòria dels blaugrana, i el crac vol repetir

FA DOS ANYS

L’argentí va marcar dos gols a la Roma en el triomf per 6-1 de la temporada 2015/16

DESPRÉS DE LESIÓ

Va ser titular després de dos mesos de baixa i de jugar només mitja hora al Bernabéu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)