Barça

Busquets: torna el jugador imprescindible

Recuperat. El mig centre de Badia es va incorporar ahir als entrenaments amb el grup i Valverde podrà disposar d’ell en el partit de demà contra la Roma

Sergio Busquets està totalment recuperat de la lesió que es va fer contra el Chelsea. El de Badia es va fer una petita fractura en un dit del peu dret i des d’aquell moment ha treballat per poder jugar l’anada dels quarts de final de la lliga de campions. Ahir, es va incorporar a la feina amb el grup i, si no hi ha cap contratemps, demà serà titular contra la Roma. Ernesto Valverde recupera un dels jugadors més imprescindibles per a aquest Barça, quasi tant com Leo Messi. Perquè Busquets representa l’equilibri de l’equip, aquell que es va perdre, per exemple, en l’últim partit de lliga a Sevilla, quan el Barça es va trencar un munt de vegades i va encaixar dos gols que podrien haver estat uns quants més si els davanters de l’equip andalús haguessin estat una mica més encertats davant Ter Stegen.

Intocable com pocs

Que Sergio Busquets és imprescindible per a Valverde ho demostren els seus números. El de Badia és el quart jugador més utilitzat pel tècnic, només superat per Messi, Rakitic i Luis Suárez. Durant tota la temporada, ha disputat un total de 41 partits oficials amb el Barça i 3.422 minuts. Només s’ha perdut cinc dels trenta partits que el Barça ha disputat en aquesta lliga. I podríem dir que només un se l’ha perdut per decisió tècnica, el disputat al Camp Nou contra l’Alavés, un partit en què el Barça va tenir molts problemes per guanyar (2-1).

Els altres quatre són els dos últims (Athletic i Sevilla), els dos per lesió, un per sanció contra el Llevant i un altre contra el Deportivo, que no va disputar perquè acumulava quatre targetes grogues i el partit següent era el clàssic al Santiago Bernabéu. Busquets ha jugat també tots els partits de lliga de campions i, en la copa, només va deixar de jugar els dos contra el Múrcia de l’eliminatòria dels setzens de final.

Busquets és molt més que un jugador per a la manera de jugar de Valverde. És el futbolista perfecte per superar la pressió del rival, ajudant en la sortida de la pilota com un tercer central i filtrant passades cap a Messi que superen les línies rivals. Però també quan s’ha de jugar amb paciència, movent la pilota de costat a costat i oferint sempre una passada a un company. I és també imprescindible per a Valverde en tasques defensives. Ell ajunta les línies, ell tira l’equip cap endavant per iniciar la pressió, ell redueix espais com ningú perseguint el rival, intuint passades, recuperant pilotes amb les seves cames llargues com si fos un pop, per col·locació. “És un jugador molt important per a nosaltres. Per l’equilibri que ens dona. Boníssim tenir-lo quan un jugador ens pressiona molt amunt”, va dir Valverde del jugador imprescindible.

VALVERDE

“És boníssim per a nosaltres, per l’equilibri que ens dona, per quan ens pressionen”

Sergi Roberto, únic apercebut

Sergi Roberto haurà d’anar amb compte en el partit de demà contra la Roma. El de Reus està apercebut de sanció després de veure una targeta groga contra el Chelsea. És l’únic jugador del Barça que es troba en aquesta situació. Si veiés una groga, la situació no seria tan greu, ja que durant l’aturada per seleccions, el lateral portuguès Nelson Semedo es va recuperar de la lesió muscular que l’havia apartat de l’equip. En cas de bon resultat en el partit de demà, Sergi Roberto podria provocar una targeta groga per quedar net, però hauria d’anar molt amb compte, perquè la UEFA persegueix les targetes forçades i les castiga amb més sancions.

Per part de la Roma de Di Francesco, no hi ha cap sancionat per a aquest partit i només l’exjugador del Sevilla Perotti està amenaçat de suspensió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)