Barça

Cordeu-vos el cinturó

El Barça rep aquest vespre la visita de la Roma en l’anada dels quarts de final de la Champions (20.45h, beIN Sports) amb l’objectiu d’assolir un bon resultat que l’acosti a les semifinals

Valverde, que recupera a Busquets, no s’en refia d’uns ‘giallorossi’ que arriben al Camp Nou amb la pell de xai, però que tenen molt de potencial

El “terrible” mes d’abril, com l’ha qualificat en més d’una ocasió Ernesto Valverde, ja és aquí i, ara sí, comença un carrusel de partits de caixa o faixa en què el Barça es jugarà tota la temporada. I la primera d’aquestes grans finals és la que es disputarà aquest vespre al Camp Nou (20.45 h, beIN Sports), l’anada dels quarts de la Champions, en què el Barça s’enfrontarà amb una Roma que ha aterrat a Barcelona vestida amb pell de xai, traient-se tota la pressió del damunt i deixant als blaugrana el paper de grans favorits per passar d’eliminatòria. I tot i ser cert que el Barça és superior a la Roma, també ho és que Ernesto Valverde i els seus pupils no han caigut en el parany, sent conscients que a aquestes altures de la pel·lícula qualsevol mal partit et deixa fora, i la millor demostració la van viure els blaugrana en primera persona el curs passat, en què el 3-0 de Torí en l’anada dels quarts va esquinçar per segon any consecutiu el somni de tornar a disputar unes semifinals de la màxima competició continental.

El missatge de Valverde, doncs, no podia ser cap altre que sortir a totes, amb els cinc sentits ben afinats, per tal d’assolir un bon resultat de cara a la tornada a Roma. I per aconseguir-ho, el Txingurri disposarà de tota l’artilleria pesada, ja que després que Messi mostrés les millors sensacions a Sevilla, on l’argentí en va tenir prou amb mitja hora per demostrar que les molèsties que té no l’aturaran, ahir va ser el torn de Sergio Busquets, una peça vital en l’esquema de Valverde, i que ahir va entrar en la convocatòria perquè ja està totalment recuperat de la fissura en un dit del peu que es va fer en la tornada dels vuitens contra el Chelsea. Amb Messi i Busquets de tornada, doncs, Valverde alinearà el seu onze de gala, amb l’únic dubte de veure si el tècnic apostarà per enfortir el mig del camp amb Paulinho o si, per contra, afegirà presència ofensiva i desequilibri amb Dembélé. La necessitat d’assolir un bon resultat i el mal estat de forma en què es troba darrerament el brasiler fan indicar que l’escollit, com va succeir en el Barça-Chelsea, serà l’extrem francès. Un dels al·licients del partit serà veure si Luis Suárez es retroba definitivament amb el gol a Europa, ja que l’uruguaià encara no ha marcat aquesta temporada en la lliga de campions. Suárez, de fet, no veu porteria en la Champions des de l’històric 6-1 contra el París Saint-Germain de la temporada passada.

Es treuen la pressió

Al davant, el Barça tindrà la sorprenent Roma d’Eusebio Di Francesco, la gran revelació de la competició juntament amb el Sevilla de Montella, un equip de nova creació que es presenta als quarts de final sense res a perdre, però amb el potencial suficient per plantar cara a qualsevol equip, com va demostrar en la fase de grups contra el Chelsea i l’Atlético de Madrid. Un dels punts més característics d’aquesta Roma és la seva intensitat en el joc, per pressionar ben amunt la sortida del rival, i amb les línies avançades. I en aquest aspecte juga un paper primordial Nainggolan, un jugador potent i molt versàtil que facilita el canvi de dibuix de l’equip, i que tot i lesionar-se el cap de setmana passat sembla que arribarà a temps. De fet, l’única baixa significativa al conjunt giallorosso és l’extrem turc Ünder, que serà suplert per El Shaarawy. La resta de l’equip, tot i que Di Francesco no va tancar ahir la porta a optar per un plantejament una mica més defensiu, serà el que ha anat jugant darrerament. Sota els tres pals hi haurà Alisson, un porter molt sobri que s’ha destapat aquesta temporada. En defensa, Fazio i Manolas formaran l’eix, mentre que Florenzi i Kolarov, dos jugadors amb molt recorregut i experiència, ocuparan els laterals. Al mig del camp, i al costat de Nainggolan, hi seran Strootman i De Rossi, l’alma mater d’aquesta Roma. I en atac, Perotti ocuparà l’extrem esquerre i El Shaarawy, el dret, mentre que la punta de l’atac serà per a l’incombustible Dzeko, un davanter que porta el gol a la sang i que, a més, es troba en un molt bon moment de forma.

Si el futbol fos una ciència exacta, no hi ha dubtes que el Barça seria el gran favorit per aconseguir el bitllet per a les semifinals d’aquesta Champions. L’esport rei, però, està farcit d’exemples que indiquen tot el contrari, i per això el Barça fa bé de no refiar-se i d’anar a totes. La Roma, a més, té peces més que interessants per donar un ensurt als blaugrana, cosa que fa que l’eliminatòria estigui més igualada del que sembla que es palpa en l’ambient. Perquè això són els quarts de la Champions, l’eliminatòria en què el Barça ha caigut les dues darreres temporades. Ha arribat l’hora, doncs, de cordar-se el cinturó i de gaudir d’un mes d’abril d’altíssima volada. I què millor que encetar-lo que amb un bon resultat contra la Roma.

MÉS OFENSIU

Dembélé té tots els números per completar l’onze en detriment de Paulinho

NO ÉS TAN FÀCIL

El Barça encadena dues temporades caient eliminat en els quarts de final

BAIXA IMPORTANT

La principal absència de la Roma és Ünder, que serà suplert per El Shaarawy

NO S’HO PERDRÀ

Nainggolan, que es va lesionar dissabte, s’ha recuperat a temps i jugarà

Reconeixement a Messi pels 100 gols en la Champions

Abans de l’inici del partit d’aquest vespre, Messi serà reconegut pels seus 100 gols en la lliga de campions, una xifra màgica que va assolir en la tornada dels vuitens contra el Chelsea, en què l’argentí va marcar dues dianes. En l’acte, que ha rebut l’autorització de la UEFA, hi participarà Carles Puyol, el capità de l’equip el dia que Messi va aconseguir el seu primer gol en la competició, en un partit de la fase de grups de la temporada 2005/06 contra el Panathinaikòs. Aquella, de fet, va ser l’única diana que va marcar aquell curs en la Champions l’argentí, que la temporada següent també va tancar la seva participació en la màxima competició continental amb un únic gol. El pot de les essències es va obrir el curs 2007/08, en què Messi ja va fer sis gols en la Champions, una xifra que des de llavors sempre ha igualat o superat. La seva millor aportació la va fer la temporada 2011/12, en què el 10 blaugrana va aconseguir marcar 14 dianes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)