Barça

Alba-Roberto i Kolarov-Florenzi, talent als carrils

Producció des de les bandes. Tant el Barça com el Roma tenen uns laterals llargs que resulten altament transcendents. Els números de tots quatre parlen per si sols

És parlar d’un cara a cara Barça-Roma i la ment et trasllada inevitablement al golàs d’Alessandro Florenzi d’ara fa tres anys a l’Olímpic de Roma. Marc-André ter Stegen té clavat encara a dia d’avui el gol d’aquell 16 de setembre del 2015, que va costar dos punts al Barça en aquella fase de grups. Obús de l’internacional italià des del mig del camp i escorat a la banda que va deixar retratat el porter alemany del Barça. Golàs en majúscules.

Aquella obra d’art diu molt del talent de Florenzi i dona pistes evidents de la seva vocació ofensiva. Ell i Aleksander Kolarov són dos homòlegs de Jordi Alba i Sergi Roberto. Quatre laterals amb projecció ofensiva que generen moltíssim per al seu equip en producció atacant. Els números parlen per si sols. Alba és el tercer millor assistent de la lliga espanyola (8), només darrere de Messi i Pione Sisto. Precisament Leo és el seu millor soci. De les 10 assistències que ha repartit el de l’Hospitalet aquesta temporada sumant també la copa del Rei, la majoria han trobat Messi com a destinatari. Mil vegades hem vist Alba trepitjar la línia de fons i assistir enrere per a l’arribada de Leo. Societat de luxe i acció marca de la casa. Sergi Roberto no queda enrere a la banda dreta. Set assistències, suma ja el de Reus aquesta temporada.

Alerta haurà d’anar també el Barça amb les bandes del Roma en el partit d’aquest vespre. Florenzi i Kolarov tenen llibertat total per pujar a l’atac en el dibuix de Di Francesco. Als seus 32 anys, el lateral serbi viu una segona joventut a Roma després de set temporades al City. El fet que no sigui el futbolista de camp que més minuts ha jugat en la Champions de tota la plantilla del Roma ja ho diu tot. No s’ha perdut cap minut. Ho ha jugat tot, com el porter Alisson. La seva producció ofensiva està a l’altura dels números d’Alba i Roberto: Kolarov suma 8 assistències aquesta temporada i 3 gols. Florenzi, per la seva banda, ha repartit 5 assistències i ha fet un gol. Tots quatre, de fet, han vist porteria aquest curs.

Jordi Alba
Assistències 10
(8 en la lliga i 2 en la copa del Rei)
Gols 2
(en la lliga)
Minuts en la Champions 458
(6 partits, 5 com a titular)
Sergi Roberto
Assistències 7
(6 en la lliga i 1 en la copa del Rei)
Gols 1
(en la lliga)
Minuts en la Champions 421
(6 partits, 5 com a titular)
A. Kolarov
Assistències 8
(6 en la Serie A i 2 en la Champions)
Gols 3
(2 en la Seria A i 1 a Europa)
Minuts en la Champions 720
(8 partits, tots com a titular)
A. Florenzi
Assistències 5
(tots en la Serie A)
Gols 1
(en la lliga)
Minuts en la Champions 367
(6 partits, 4 com a titular)

Jordi Alba: “Les sensacions són millors que les que teníem quan vam guanyar l’anterior triplet”

A Jordi Alba també li va tocar ahir atendre els mitjans de comunicació. El de l’Hospitalet va assegurar: “Les sensacions de l’equip són millors que les que teníem quan vam guanyar l’anterior triplet amb Luis Enrique.” Alba no creu que el 6-1 de l’última visita del Roma a l’estadi el 2015 serveixi de referència: “Som conscients que tenim una gran plantilla. Si estem al nivell habitual podem guanyar a qualsevol. Però hem d’anar alerta perquè la Roma va quedar primera en un grup difícil amb l’Atlético i el Chelsea. És un equip molt compacte. Ens posarà les coses complicades.” També va parlar del seu millor soci: “No entenc aquells que el critiquen a l’Argentina. Jo dono les gràcies cada dia per poder jugar al seu costat. La presència de Messi augmenta clarament les possibilitats de victòria.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)