Barça

L’embranzida necessària

El Barça rep aquest vespre el Leganés (20.45 h, Movistar Partidazo) amb l’objectiu de recuperar sensacions després dels dubtes que va generar el joc blaugrana contra el Sevilla i la Roma

Un triomf tindria premi extra, ja que el Madrid-Atlético de demà farà que les distàncies amb algun dels perseguidors augmentin

L’empat al Sánchez Pizjuán de dissabte i la golejada contra la Roma de dimecres han deixat una certa sensació agredolça entre el barcelonisme. Per una banda, l’equip blaugrana ha demostrat una fam, una efectivitat i una competitivitat envejables, a banda d’haver donat una altra passa endavant de cara a la consecució de la lliga i una altra de gegant per obtenir un bitllet per a les semifinals de la Champions League. Ara bé, resultats a banda, també és cert que el Barça no ha jugat bé en cap dels dos partits, en què tant el Sevilla com la Roma van ser capaços de trencar la solidesa defensiva dels blaugrana, generant un munt d’ocasions i aturant en molts moments el cabal ofensiu dels d’Ernesto Valverde. Bona part d’aquests dubtes cal situar-los en l’estat físic de dues peces fonamentals, Sergio Busquets i Leo Messi. El primer, convalescent d’una fissura en un dit d’un peu, va ser baixa a Sevilla i va jugar infiltrat contra la Roma, mentre que l’argentí va forçar durant mitja hora al Pizjuán per rescatar el Barça i va patir molt dimecres per escapolir-se de la teranyina teixida per Di Francesco.

El partit d’aquest vespre contra el Leganés (20.45 h, Movistar Partidazo), doncs, es presenta com una oportunitat fantàstica per agafar embranzida de cara al terrorífic calendari que es presenta a l’horitzó, un duel ideal per recuperar sensacions i, de passada, perquè Valverde doni descans a alguns dels jugadors més castigats físicament. A més, una victòria tindria un premi extra, ja que la disputa del derbi madrileny de demà entre l’Atlético i el Real Madrid assegura que el Barça augmenti les distàncies respecte a algun dels seus perseguidors, el que encara el podria acostar més al títol de lliga. Tot i que l’eliminatòria contra la Roma està força encarrilada, s’espera que Ernesto Valverde faci algunes rotacions aquest vespre. Qui descansarà segur és Sergio Busquets, que, després de forçar dimecres, ahir no va entrar en la convocatòria per acabar de recuperar-se de la lesió que es va fer en un dit d’un peu. El problema, però, és que l’absència del migcampista vallesà provocarà molt probablement la titularitat de Rakitic, un altre dels jugadors que necessitaria aturar-se. Sí que podrà agafar oxigen, en canvi, Iniesta, que cedirà el seu lloc en l’onze a Coutinho. Falta per veure quin jugador escull Valverde per completar el mig del camp, amb Paulinho, Denis Suárez i André Gomes com a candidats. Un altre titular que podria descansar és Piqué, convalescent des de fa setmanes d’un cop en un genoll i que podria ser substituït per Vermaelen, així com també Sergi Roberto, que amb Semedo recuperat podria començar el duel a la banqueta. I en atac, tot fa pensar que Valverde apostarà per Dembélé, Luis Suárez i Leo Messi, que després d’acumular massa inactivitat en la darrera aturada ara necessita minuts de competició per recuperar el to físic.

El perill de la calma

Al davant, el Barça tindrà un Leganés que aterra al Camp Nou força tranquil, ja que amb 36 punts té la permanència a primera divisió pràcticament assegurada. Aquesta falta de necessitat fa que augmenti la perillositat del conjunt d’Asier Garitano, que, després de fer història en eliminar el Real Madrid de la copa del Rei, ara espera completar el cercle erigint-se en el primer equip que és capaç de vèncer el Barça de Valverde en la lliga. Tot indica que Garitano, com ja va fer en la darrera jornada contra el València, apostarà per jugar amb una defensa de cinc i amb quatre migcampistes, una doble línia per embussar el mig del camp i mirar de sortir al contraatac amb El Zhar i Amrabat com a líders ofensius. El Leganés, de fet, encara no ha oblidat el partit de la temporada passada, que va suposar el seu debut al Camp Nou i en què es va quedar a les portes d’endur-se un empat històric, trencat per Messi en el temps afegit i des del punt de penal (2-1). El Barça, òbviament, és el clar favorit, però a hores d’ara ja no val a badar contra cap equip, i ja no tant perquè la lliga es pugui posar en risc, sinó sobretot perquè els blaugrana necessiten recuperar sensacions i agafar embranzida per a les emocions que es presenten en el futur pròxim.

DESCARTAT

Busquets, que dimecres va jugar infiltrat, queda fora de la convocatòria

ROTACIONS

Andrés Iniesta descansarà, i també ho podrien fer Piqué i Sergi Roberto

El Barça pot igualar el rècord d’imbatibilitat de la Real

Els dos gols en 53 segons al Ramón Sánchez Pizjuán, en el partit de la darrera jornada contra el Sevilla, van permetre que el Barça encadenés el seu 37è partit de lliga sense perdre, una fita extraordinària que aquesta nit es pot convertir en històrica si el conjunt d’Ernesto Valverde no perd contra el Leganés, ja que, amb 38 duels invicte, igualaria el rècord absolut de la competició, que ostenta la Real Sociedad des de la temporada 1980/81. Curiosament, demà es complirà un any exacte de la darrera derrota del Barça en la lliga, a La Rosaleda de Màlaga, on l’equip llavors dirigit per Míchel es va imposar per 2-0, amb gols de Sandro Ramírez i Jony. Des de llavors, els blaugrana han sumat 30 victòries i set empats. En el cas d’igualar el rècord de la Real Sociedad, el Barça tindrà l’oportunitat de superar-lo dissabte que ve al Camp Nou, en la visita del València.

Garitano: “El repte és preciós, molt gran”

Per segon curs seguit, el Leganés de Garitano es presenta al Camp Nou amb la salvació segellada, una calma que fa que el tècnic es prengui el partit com una gran oportunitat per demostrar que el seu equip està preparat per competir en qualsevol camp. “Són els millors jugadors del món i estaran al seu camp, amb l’objectiu de guanyar-ho tot. El repte és preciós, molt gran. A veure si som capaços de competir”, va afirmar ahir Asier Garitano, que va tenir paraules d’elogi per a Leo Messi. “El Barça és un gran equip, però tot i així te n’adones quan està amb ells el millor del món, sobretot per la influència que té en els companys, en els rivals i en el públic. Si Messi no hi és el Barça és una mica menys equip”, va dir. El tècnic, a més, va deixar anar que, com ja va fer en la darrera jornada contra el València, podria apostar per jugar amb una línia de cinc defenses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)