Barça

El relat de la història de Messi

Literatura. El periodista i escriptor Jordi Puntí narra la vida del crac blaugrana en el seu nou llibre, ‘Tot Messi’, a través de moments i aspectes coneguts, com el seu debut i l’admiració dels infants per ell, i es pregunta com serà el futur sense Leo

A poques setmanes de Sant Jordi, comencen a aparèixer llibres sobre el Barça i, sobretot, sobre el seu jugador més important: Leo Messi. Ahir va ser el torn de Tot Messi, el nou llibre del periodista i escriptor Jordi Puntí, que es va presentar a Barcelona. En la nova obra, l’autor explica la vida del crac argentí a través de com l’ha viscuda ell mateix i, de retruc, l’afició blaugrana, com per exemple el seu debut, el seu comportament en el vestidor i també la seva figura, o fins i tot la seva rivalitat amb Cristiano Ronaldo i la influència de Ronaldinho, amb qui va coincidir durant els seus primers anys en el primer equip del Barça. Puntí, que va decidir-se a escriure aquest llibre després de veure una gran actuació del 10 blaugrana sobre la gespa, descriu Leo Messi com un artista del segle XXI i analitza per què Messi és un personatge que encarna les propostes que l’escriptor italià Italo Calvino feia per a aquest mil·lenni: lleugeresa, rapidesa, exactitud, visibilitat i multiplicitat.

A més d’intentar explicar, en capítols curts i variats, qui és i què significa per al futbol Leo Messi, Puntí reflexiona sobre el futur del futbol quan el de Rosario es retiri i també de com serà l’afició del Barça i de l’Argentina un cop l’astre argentí, que defineix com “un cromo en moviment”, posi punt final a la seva carrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)