Barça

Les obres del nou Camp Nou començaran l’estiu del 2019

Gairebé unànime. El Barça, el govern de Barcelona i tots els grups municipals de l’Ajuntament a excepció de la CUP arriben a un acord per al projecte de la remodelació de l’entorn del Camp Nou

L’Espai Barça ha fet un nou pas cap al seu naixement després de rebre la llum verda de la comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona fruit de l’acord al qual han arribat el FC Barcelona i l’ajuntament de la ciutat, a més de tots els grups polítics del consorci a excepció de la CUP. Ahir el migdia, les dues parts van presentar l’acord –s’haurà de sotmetre a votació en el ple de l’Ajuntament del proper 27 d’abril–, que tots els assistents van qualificar de “projecte per a la ciutat”, i Josep Maria Bartomeu va agrair la participació ciutadana a més de celebrar haver aconseguit “el consens que el club volia”. El president del Barça va afirmar, també, que el projecte “marcarà el futur del club, i que és cabdal per al barri de les Corts i per a la ciutat de Barcelona”, fet en què van estar d’acord totes les forces polítiques presents en l’acte. “El Camp Nou passarà de ser un espai opac a un espai obert, amable, on fer ciutat”, va recalcar Colau, que va celebrar que el Barça assumeixi tot el cost de la reurbanització: “Això no suposarà cap despesa per a l’Ajuntament. El guany és enorme per a la ciutat, i és a cost zero.”

Sí que tindrà un cost, òbviament, i alt, per al FC Barcelona, però no afectarà el projecte esportiu, segons Bartomeu. “L’Espai Barça té la seva pròpia independència econòmica i es finançarà amb el patrocini de l’estadi i un crèdit. No hi haurà interferències amb el projecte esportiu”, va recordar Bartomeu. Per la seva banda, Jordi Moix, comissionat de l’Espai Barça, va reconèixer que la urbanització de l’entorn de l’estadi costarà uns 125 milions d’euros, tres més del que estava previst, per “l’ampliació de les zones verdes, incloure aparcaments...”, tot i que tenen un marge “per a imprevistos”. El tancament d’aquest acord facilitarà la recerca d’un patrocinador per al Camp Nou, segons va dir Bartomeu: “Tenim negociacions amb diverses empreses, però ens demanaven tenir un pla aprovat. Ara tindrem més força per negociar, perquè ja és evident que el projecte tirarà endavant.”

L’estadi, quatre estius

Amb el projecte ja sobre la taula, el president va assegurar que les obres del nou Camp Nou començaran d’aquí a més d’un any. “Les obres de l’Espai Barça ja han començat a Sant Joan Despí, però la gran obra, la remodelació del Camp Nou, començarà l’estiu del 2019, i en principi s’acabarà l’estiu del 2022”, va dir, i va deixar clar que la prioritat és “no jugar cap partit fora de l’estadi”.

Algunes de les mesures que han permès l’acord, segons Janet Sanz, tenint d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, són l’ampliació de zones verdes –passen a ser 32.000 metres quadrats–, la garantia de la protecció patrimonial de la Masia, la millora de la mobilitat i un reajustament de l’altura dels edificis destinats a les oficines del club.

SENSE LA CUP

Només la CUP no ha signat l’acord amb el Barça, que serà votat en ple el dia 27 d’abril

CANVIS PER L’ACORD

Més zones verdes, reajustament de l’altura dels edificis i millores en la mobilitat
El Camp Nou es començarà a remodelar l’estiu del 2019, i s’acabarà el del 2022. La prioritat és no jugar cap partit fora de l’estadi
Josep Maria Bartomeu
El Camp Nou passarà de ser un espai opac a ser un espai on fer ciutat. El guany és enorme, i és a cost zero
Ada Colau
Hem aconseguit el consens que volíem per a aquest projecte, que marcarà el futur del club, però que també és cabdal per al barri de les Corts i per a la ciutat
Josep Maria Bartomeu
El cost ha pujat per l’augment de zones verdes, la inclusió dels aparcaments... però tenim marge per als imprevistos
Jordi Moix

“L’eliminació de la Champions és un cop molt dur”

Josep Maria Bartomeu no va voler parlar ahir sobre l’actualitat esportiva del club en l’acte de presentació de l’acord sobre l’Espai Barça –va assegurar que “no és el dia”–, però sí que va reconèixer que caure en la Champions League contra la Roma, i de la manera com va passar, no va ser fàcil de pair. “L’eliminació ha estat un cop molt dur”, va dir el president blaugrana, que va reivindicar els èxits europeus dels últims anys, com les finals “de Wembley i Berlín”. El president blaugrana i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, tampoc van valorar el penal sobre Lucas Vázquez que va donar la classificació als blancs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)